MOLLEN

Wat is normaal? En wie bepaalt dat? Op 18 mei gaat MOLLEN in première, een locatietheatervoorstelling op station Amsterdam Sloterdijk die gaat over de sociale norm. Omringd door nietsvermoedende reizigers  – wie zijn dat? – spelen, zingen en bewegen de acteurs; soms lijken ze normale voorbijgangers, maar soms ook niet. WAT WE DOEN maakt van het station een theater en neemt je mee in een mengelmoes van onvoorspelbaarheid en geregisseerde precisie.

Kaarten kopen

Meer informatie

Pjotr is het zat dat er thuis nooit genoeg is en loopt weg van huis. Bij gebrek aan geld blijft hij steken op het station. Hier ontmoet hij mensen die net als hijzelf buiten de groep ‘normaal’ vallen. Sommige ongewenst, andere uit vrije wil. Met hen probeert Pjotr ‘normaal’ opnieuw uit te vinden.

WAT WE DOEN maakt van het station een theater. Vanaf de tribune boven de ingang van het station vormen de voorbijgaande reizigers nietsvermoedende figuranten. De acteurs bewegen zich onopvallend – of juist niet – tussen tussen hen door. Soms lijkt het alsof ze er thuishoren. Alsof die muzikant daar altijd zit te spelen. Maar soms springen ze ineens uit de massa en maken ze het station tot hun speelveld.

MOLLEN zal iedere voorstelling anders zijn. We weten nooit wie er die dag op het station is en wat de reacties van de toevallige voorbijgangers op de acteurs zijn. Elke voorstelling is een samenspel tussen de reizigers, acteurs en de locatie.

Wat is eigenlijk normaal?

MOLLEN gaat over de druk die de eisen van de samenleving voor een ‘normaal’ leven met zich meebrengt. We moeten werken, geld verdienen en succesvol zijn. WAT WE DOEN vraagt zich af wat er gebeurt als je die normen niet accepteert. Deze voorstelling laat je met andere ogen naar de omgeving en de mensen kijken en afvragen: wie – en wat – is nu eigenlijk normaal?

Ervaar het en praat mee

Laat je ontroeren, verrassen en meeslepen door de acteurs, kom lachen om de onverwachte gebeurtenissen, en praat mee over de onderwerpen.

Het onderwerp ‘normaal’ nodigt uit voor discussie. Daarom doen we onderzoek in samenwerking met de faculteit sociologie van de Universiteit van Amsterdam en organiseert WAT WE DOEN in aanloop naar de voorstelling MOLLEN het randprogramma Serious Comedy: drie avonden waarop wetenschappers en comedians met elkaar en het publiek een maatschappelijk thema te lijf gaan. De eerste editie – De Avond van de Grote Miskoop – is op 11 april. Kijk hier meer info. Ook kun je binnenkort luisteren naar de NORMAALpodcast en je kan altijd meediscussiëren via sociale media. Abonneer je op de nieuwsbrief en like ons op Facebook voor meer over NORMAAL.

Tickets en verkoop

Voor de productie van MOLLEN werken we nauw samen met Theater de Meervaart. Zij verzorgen ook de tickets voor alle voorstellingen. Kaarten zijn nu te koop!
* de standaardprijs voor een ticket is €22,50
* bezoekers in het bezit van een Amsterdam Stadspas ontvangen een korting van 50% (groene stip of blauwe ruit) en betalen €11,25
* studenten en houders van een CJP-pas betalen voor een ticket €15,00
* Meertheaterkaarthouders ontvangen 10% korting en betalen €20,25

Prijzen zijn exclusief €1,50 servicekosten per bestelling.

NB. Door de locatie van de voorstelling is de tribune misschien niet heel geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking. Wilt u deze voorstelling bezoeken en kunt u geen trappen lopen, neem dan contact op met info@watwedoen.nl en dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

Credits

Spel
Jonata Taal, Dennis Rudge, Laurien van Rijswijk, Marcel Roelfsema & Janfie van Strien

Tekst & regie
Floris van Delft

Conceptontwikkeling
Floris van Delft & Wieke ten Cate

Muziek
Janfie van Strien

Kostuumontwerp
Sara Hakkenberg & Veerle Van Rossom

Technische productie
Remko van den Ende

Geluid
Hendrik de Winter

Productieleiding
Anne Marleen de Jong & Yvonne Guis

Coördinatie randprogrammering
Annette de Ruiter

Marketing en publiciteit
Hiskia Linnenkamp & Hilde van den Dobbelsteen

MOLLEN is mogelijk gemaakt met financiële steun van:
Amsterdams Fonds voor de Kunst
Fonds Podiumkunsten
VSB Fonds
Fonds 21
BNG Cultuurfonds
Prins Bernhard Cultuur Fonds
BankGiro Loterij Fonds

MOLLEN is een productie van WAT WE DOEN in samenwerking met de Meervaart

Agenda

Onderzoek

In ons onderzoek voor MOLLEN komen we vaak veel meer interessante, grappige en mooie dingen tegen dan we kwijt kunnen in wat we maken. Daarom zetten we een selectie van de meest bijzondere vondsten hier. Als je zelf iets wil toevoegen laat het ons weten via info@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.