WIE ZIJN WIJ

WAT WE DOEN is simpel uit te leggen. We maken uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen. Vaak doen we dat met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. We zoeken de vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Om een gesprek te starten over en ons te verdiepen in actuele maatschappelijke dilemma’s.

WAT DOEN WE?

Een WAT WE DOEN theaterproject begint altijd bij een actueel maatschappelijk dilemma, dat we samen met een publiek verder uit willen diepen. De thema’s komen van Floris en de redactie, maar ook van onze maatschappelijke partners. Zo werd Floris bijvoorbeeld gevraagd om een voorstelling voor alle rechters van Noord-Nederland te maken over de invloed van de politiek op de rechtspraak. En werkt hij af en toe samen met studenten sociologie van de UvA.

Onze onderwerpen zijn divers. De rechtspraak, vluchtelingen, privacy, fake news en alternative facts. Bij elk thema willen we net even verder kijken, de verschillende perspectieven vinden. Daarom doet regisseur Floris van Delft samen met de redactie uitgebreid journalistiek onderzoek. Dat onderzoek is ook te volgen hier op de website.

In elk project zoeken we de vormen die ons publiek zo aanspreken dat het onderwerp hen niet meer loslaat. De uiteindelijke voorstellingen zijn uniek door de combinatie van grondig onderzoek en hoogwaardig, meeslepend theater; de maakprocessen door de openheid.

MET WIE DOEN WE WAT?

WAT WE DOEN heeft Theater De Meervaart als uitvalsbasis, maar werkt waar het onderwerp en het publiek is. Voor de verschillende projecten bouwen we een netwerk van culturele en maatschappelijke partners. Zo werken we bijvoorbeeld graag samen met Maas theater en dans, maar zijn we ook altijd op zoek naar nauwere manieren van samenwerken met niet-culturele partners, omdat we nieuwsgierig blijven naar hoe die wereld buiten het theater in elkaar steekt.

ORGANISATIE

De kern van WAT WE DOEN is de redactie. We noemen het een redactie omdat we alles wat we doen in de opzet van een project zien als inhoudelijk onderzoek. Niet alleen de interviews of de boeken die we lezen, maar ook het gesprek met een gemeente over een locatie, onze zoektocht naar maatschappelijke partners of de reacties van programmeurs op onze keuze van onderwerpen. Artistiek, zakelijk, marketing en productie zijn verbonden en voeden allemaal het maakproces.

De redactie bestaat uit zes mensen. Floris (artistieke leiding), Jantien (zakelijke leiding), Anne Marleen (zakelijk producent), Rachid (redactie onderzoek en ontwikkeling), Karima (pr- en communicatie) en Nurah (hoofd marketing). Voor elk project verzamelen we vervolgens een team met de expertise die we nodig hebben. We werken het met mensen van binnen en buiten de theaterwereld, met inhoudelijke specialisten en vormgevers, met acteurs en ervaringsdeskundigen.

WAT WE DOEN is een stichting. Het bestuur wordt gevormd door:

  • Ank van Eekelen (voorzitter)
  • Valentijn Fit (penningmeester)
  • Gerrit van Tongeren (secretaris)
  • Fenneke Wekker
  • Ruud van Zuilen

Stichting WAT WE DOEN bezit de ANBI status.
Download het activiteiten- en jaarverslag van 2018.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.