WIE ZIJN WIJ

WAT WE DOEN is simpel uit te leggen. We maken uitdagende producties om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen. Vaak doen we dat met theater, maar ook met podcasts, stand up comedy en lezingen. We zoeken de vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Om een gesprek te starten over en ons te verdiepen in actuele maatschappelijke dilemma’s.

WAT DOEN WE?

Een WAT WE DOEN productie begint altijd bij een actueel maatschappelijk dilemma, dat we samen met een publiek verder uit willen diepen. De thema’s komen van onszelf, maar ook van onze maatschappelijke partners.

Bij elk thema willen we net even verder kijken, de verschillende perspectieven vinden. Daarom doet regisseur Floris van Delft samen met de redactie uitgebreid journalistiek onderzoek. Dat onderzoek is ook te volgen hier op de website.

In elke productie zoeken we de vormen die ons publiek zo aanspreken dat het onderwerp hen niet meer loslaat. De uiteindelijke voorstellingen zijn uniek door de combinatie van grondig onderzoek en hoogwaardig, meeslepend theater; de maakprocessen door de openheid.

MET WIE DOEN WE WAT?

WAT WE DOEN heeft ’t Klooster op het Afrikaanderplein in Rotterdam als thuisbasis. Elke dag komen we hier mensen tegen die bezig zijn met de onderwerpen die wij interessant vinden. Wij zien Rotterdam-Zuid als de wereld. Dat wat hier speelt, speelt op veel meer plekken. Met de inspiratie en verhalen die we hier en elders vinden maken we projecten voor Rotterdam en het land. Voor de verschillende projecten bouwen we een netwerk van culturele en maatschappelijke partners. Zo werken we bijvoorbeeld graag samen met theaters, maar zijn we ook altijd op zoek naar nauwere manieren van samenwerken met niet-culturele partners, omdat we nieuwsgierig blijven naar hoe die wereld buiten het theater in elkaar steekt.

ORGANISATIE

De kern van WAT WE DOEN is de redactie. We noemen het een redactie omdat we alles wat we doen in de opzet van een productie zien als inhoudelijk onderzoek. Niet alleen de interviews of de boeken die we lezen, maar ook het gesprek met een gemeente over een locatie, onze zoektocht naar maatschappelijke partners of de reacties van programmeurs op onze keuze van onderwerpen. Artistiek, zakelijk, technisch, marketing en productie zijn verbonden en voeden allemaal het maakproces.

WAT WE DOEN is een kleine, flexibele organisatie die bestaat uit artistiek directeur/regisseur Floris van Delft, zakelijk directeur Aziza Sbiti, projectcoördinator Judith van Hemert, technisch producent Remko van den Ende, redacteur onderzoek en ontwikkeling Rachid Benhammou en marketeers Špela Semion en Marisa Santos da Cruz. Deze zeven vormen samen de redactie.

WAT WE DOEN is een stichting met een Raad van bestuur in combinatie met artistiek directeur Floris van Delft en zakelijk directeur Aziza Sbiti.

Het bestuur wordt gevormd door:

  • Dominic Schrijer (vice voorzitter)
  • Valentijn Fit (penningmeester)
  • Katinka Enkhuizen (lid)

In afwezigheid van Sherida Zorg (voorzitter), neemt Dominic Schrijer haar taken waar en bereiden we een sollicitatieprocedure voor.

Alle salarissen blijven ruim binnen de norm Wet Normering Topinkomens en het bestuur levert haar diensten onbezoldigd. Bij de vaststelling van de salariëring voor het in dienst zijnde personeel, fee’s voor freelancers en vrijwilligers, volgt Stichting WAT WE DOEN de CAO Toneel en Dans.

WAT WE DOEN heeft de culturele ANBI status. Meer informatie over het geven aan instellingen met een culturele ANBI status vind je hier.

Download het jaarverslag en jaarrekening van 2022.

Download het jaarverslag en jaarrekening  van 2021.

Download het jaarverslag en -rekening van 2020.

 

Sinds mei 2023 is WAT WE DOEN een erkend leerbedrijf.

Om mensen meer bewust te maken over nalaten aan kunst en cultuur, zodat ook toekomstige generaties geïnspireerd en verwonderd blijven, is WAT WE DOEN onderdeel van Ik was hier 010. Ik was hier 010 is een initiatief van samenwerkende Rotterdamse cultuurinstellingen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een nalatenschap? Neem contact op met Aziza Sbiti  via aziza@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.