In Afri

Wandel mee in de Afrikaanderwijk met onze audiotour In AFRI. Wandel mee met de activist, de jongere, de verdedigster van de volkswijk of de nieuwkomer. Al onze gidsen hebben één ding gezamenlijk: hun liefde voor de Afrikaanderwijk.
Lees hieronder verder.

Bekijk agenda

Meer informatie

De Afrikaanderwijk op Rotterdam Zuid is enorm in beweging. Gentrificatie, nieuwbouw, verlies van sociale cohesie, behoefte aan nieuwe burgerinitiatieven. Wij wandelden de afgelopen maanden met bewoners door de wijk om te horen wat de veranderingen voor hen betekenen en welke plekken daar voor symbool staan. In de audiotour In AFRI staan de verhalen van tien wijkgenoten centraal. Zij nodigen je uit voor een boeiende luisterroute die je leidt langs plekken van historie, persoonlijke anekdotes en vertrouwdheid maar ook plekken van verandering die storen en boos maken.

Naar wie ga je luisteren?
De audiotour bestaat uit tien routes. Elke route vertelt het persoonlijke verhaal van één van de bewoners van de Afrikaanderwijk. Je kunt kiezen tussen het verhaal van Anna-Maria, Abdel, Edwin, Paul, Margreet, Cammy, Jeanette, Randa, Mukesh en Jan. Rachid Benhammou en Floris van Delft van WAT WE DOEN geven extra achtergrondinformatie en routebeschrijvingen.

Hoe werkt het?
Reserveer een tijdsslot en kom naar de Afrikaanderwijk. Het vertrekpunt van de route is het huis van de wijk ’t Klooster, de thuisbasis van WAT WE DOEN. Hier word je persoonlijk ontvangen en ontvang je uitleg en een routekaart. Je volgt de route op je eigen telefoon, zorg ervoor dat hij opgeladen is. Als dat nodig is, kun je een telefoon lenen bij aanvang. Neem een koptelefoon mee!

Vertrekpunt: ’t Klooster, Afrikaanderplein 7
klik hier voor de route
Dagen: woensdag/donderdag/vrijdag/zondag
Tijden: 12:00-16:00
Deelname: 2,50 euro* (incl. koffie/thee)
*Betaling aan de bar, gratis voor bewoners van de Afrikaanderwijk en kinderen t/m 10 jaar
Speciale groepsarrangementen:
Voor groepen en speciale arrangementen kunt u een mailtje sturen naar info@watwedoen.nl

Credits

Verhalen Anna-Maria Carbonaro, Abdel Marbah, Edwin Dobber, Paul van der Lee, Margreet Rolink, Cammy Breeveld-Kempke, Jeanette Zoon, Randa Boukala, Mukesh Ramautar en Jan van der Stel.
Redactie & interview Rachid Benhammou, Floris van Delft
Editor Gabriel Melching
Fotografie Mo Alzoabi
Mede mogelijk gemaakt door Stichting Humanitas, Wijkraad Afrikaanderwijk, Gemeente Rotterdam

Agenda

In de pers

  • “De verhalen soms over vroeger, soms over nu. Maar nu eens niet verteld door journalisten of politici, maar door de bewoners zélf.”

  • Emile van de Velde, De Havenloods (bekijk recensie)

  • “Ze motte me nog steeds met de ME uit m’n huis komme halen.”

  • Rachid Benhammou, De Havenloods (bekijk recensie)

Actueel

Wil jij naar aanleiding van de audiotour ook iets vertellen over veranderingen in de Afrikaanderwijk? Vertel het aan één van onze medewerkers of laat het ons weten door een mail te sturen aan info@watwedoen.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.