MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

29 jun 2021

Audiotour In AFRI van start!

Afgelopen zaterdag lanceerden we onze audiotour In AFRI in het Huis van de Wijk 't Klooster. Met vrienden, familie, gidsen, bewoners en ondernemers uit de wijk kwamen we samen om "afri" in een nieuw daglicht te zetten. Bekijk hieronder de foto's. Maakt het je nieuwsgierig? Loop ook mee!

Naast alle mensen die meewerkten aan dit bijzondere project kregen we ook bezoek van De Havenloods. Journalist Emile van de Velde ging op pad met gids Jan van de Stel.

“We lopen met Jantje Oorlog (iedereen in de wijk weet waar de bijnaam vandaan komt) op de eerste dag van In AFRI. Jan hoort zichzelf dus ook voor het eerst. Hij vertelt via de smartphone over de veranderingen sinds hij in 1951 geboren werd.  Bij wat nu de ‘leeuwenkuil’ wordt genoemd. Waar de oude huisjes gesloopt zijn en een braakliggend stuk grond wacht op huizen die de meeste mensen in de wijk niet kunnen betalen. “Hier gingen we vroeger hinkelen, blikkie trappen, op een stuk ijzer van de dijk als het gesneeuwd had. Dat is nu niet meer hè, weetjeniet. Mensen zitten binnen met hun smartphone. Wij waren áltijd buiten, je lééfde op straat. Nu is het stiller, minder levendig.” Lees het volledige artikel hier

Wil jij ook meelopen met In AFRI? Dat kan. Ga naar de agenda en reserveer een plekje. De audiotour wordt gehost door Stichting Humanitas en vertrekt vanuit Huis van de Wijk ’t Klooster op woensdag, donderdag en vrijdag.

Audiotour In AFRI fotografie Mo Alazoabi WAT WE DOEN

In AFRI is mede mogelijk gemaakt door Stichting Humanitas, Wijkraad Afrikaanderwijk en de Gemeente Rotterdam.
Bekijk het volledige beeldverslag door fotograaf Mo Alzoabi hier.


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.