Angry young men

Vlijmscherp theater met hiphop over leven aan de onderkant. In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Bekijk agenda

Meer informatie

Angry Young Men ging op 17 juni 2022 in première in Theater Zuidplein in Rotterdam. Van 2 september tot en met 11 november 2022 was de voorstelling op tournee door het land. Vanwege grote belangstelling hebben we in maart 2023 nog reprises georganiseerd, een combinatie van reguliere en besloten voorstellingen.

Floris van Delft maakte samen met hiphopartiest Winne een vlijmscherpe voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die dromen van geld en aanzien. Jongens die altijd hun dekking hoog hebben.

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien.

Het vertrekpunt voor de voorstelling zijn de nieuwsberichten over jonge jongens die heftige delicten plegen en er hele hoge straffen voor krijgen. Hoe weeg je de afschrikkende werking van zo’n hoge straf af tegen de consequenties voor het leven van iemand die niet eens de kans heeft gehad om volwassen te worden?

We nemen nieuwsberichten als uitgangspunt, maar maken er een eigen verhaal van, aangevuld met verder onderzoek, gesprekken met jongeren zelf en de mensen om hen heen.

Bij dit project werken we intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken eigen korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief.

Luister naar de hele podcastserie via deze link.

De voorstelling is geschikt voor kijkers van 14 tot 99 jaar.

Credits

Tekst: Floris van Delft & Winne
Regie: Floris van Delft
Regieassistentie: Boyd Grund
Spel: Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad
Muziek: Bnnyhunna
Audio-ontwerp: Joecha van Gelder
Geluidstechniek:
Joecha van Gelder & Jaap Schledorn
Lichtontwerp: Mike den Ottolander & Jantje Geldof
Technische productie en lichttechniek: Remko van den Ende
Vormgeving: Floris van Delft & Remko van den Ende
Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg
Decorbouw: Hein Drost
Fotografie: Mo Alzoabi & Sanne Donders
Video: Vera van Nielen
Productieleiding: Barbara Reijs
Projectcoördinatie: Judith van Hemert
Met speciale dank aan de deelnemers van ons jongerenprogramma: Adam, Ali, Damian, Dave, Fatah, Igor, Jay, Jonathan, Mandy, Maroua, Mehdi, Mohamed, Soufian, Sunaida, Walid, Yasin
Coördinatie en begeleiding jongerenprogramma: Rachid Benhammou, Kim Eldering, Melissa Fortes, Boyd Grund, Judith van Hemert, Kelly Jacobs, Zoë Pinto E Neto
Ondersteuning onderzoek en jongerenprogramma: David Bom, Jenica van der Berg, Boaz van der Stelt
Marketing & Communicatie: Špela Semion
Campagnebeeld: Foto: Mark Engelen & Ontwerp: Het Echte Werk
Zakelijke leiding: Aziza Sbiti
In samenwerking met: Theater Zuidplein
Met dank aan: Hanan Cherif, Jermain Ferrier, Marijn Alexander de Jong, Martin Knaapen, Robby Roks
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Fonds ZOZ, Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Triodos Foundation, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, VriendenLoterij Fonds

 

“Ze zeggen werk hard dan kan je alles hebben,
maar alles betekent niet altijd alles voor alle mensen

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 262144 bytes) in /var/www/vhosts/watwedoen.nl/httpdocs/wp-includes/class-wpdb.php on line 2153