Angry young men

Vlijmscherp theater met hiphop over leven aan de onderkant. In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Bekijk agenda

Meer informatie

Floris van Delft maakt samen met rapper Winne een vlijmscherpe voorstelling met hiphop over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die dromen van geld en aanzien. Jongens die altijd hun dekking hoog hebben.

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien.

Het vertrekpunt voor de voorstelling zijn de nieuwsberichten over jonge jongens die heftige delicten plegen en er hele hoge straffen voor krijgen. Hoe weeg je de afschrikkende werking van zo’n hoge straf af tegen de consequenties voor het leven van iemand die niet eens de kans heeft gehad om volwassen te worden?

We nemen nieuwsberichten als uitgangspunt, maar maken er een eigen verhaal van, aangevuld met verder onderzoek, gesprekken met jongeren zelf en de mensen om hen heen.

Bij dit project werken we intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken eigen korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief.

We trappen af in Theater Zuidplein in Rotterdam op 16, 17 en 18 juni 2022. Vanaf september 2022 touren we langs theaters, (school)pleinen en andere plekken in 15 Nederlandse steden.

Credits

Tekst: Floris van Delft & Winne
Regie: Floris van Delft
Regieassistentie: Boyd Grund
Spel: Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad
Muziek: Bnnyhunna (Benjamin Ankomah)
Audiotechniek: Joecha van Gelder
Kostuumontwerp: Sara Hakkenberg
Technische productie: Remko van den Ende
Productieleider: Barbara Reijs
Marketing & Communicatie: Špela Semion
Foto: Mark Engelen
In samenwerking met: Theater Zuidplein
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, ZOZ Fonds, Fonds 21, VriendenLoterij

 

“Maar tamarra ben ik king
Niemand kan me meer schetsen
Ik heb die pica al gepost
Tamarra ben ik hem”

Agenda

Onderzoek

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.