Angry Young Men – De Podcast

 

‘Angry Young Men – De Podcast’ is onderdeel van onze jongeren contextprogramma rondom de theatervoorstelling ‘Angry Young Men’. In deze zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. Dit doen ze in interviews met interessante gasten én in gesprekken met elkaar.

 

 

Aflevering 1

In de eerste aflevering vertelt regisseur en artistiek leider van WAT WE DOEN Floris van Delft over waarom de theatervoorstelling ‘Angry Young Men’ zo belangrijk is, geeft jongerenwerker Jermaine Ferrier aan hoe hij met veiligheid omgaat in zijn werk én proberen de jongeren antwoord te vinden op de vraag “Hoe reageer jij als je je niet veilig voelt?”.

 

Aflevering 2

In deze aflevering legt criminoloog Robby Roks wat de rol van groepsdruk en sociale media kan zijn als het gaat om geweld onder jongeren, vertelt Mo, sociaal beheerder bij welzijnsorganisatie SOL, hoe hij met de jongeren in de Afrikaanderwijk omgaat en spreken we wijkagent Corine over de voorstelling en de gelijkenissen die zij in de praktijk ervaart. Ook gaan Walid en Adam met elkaar in conclaaf en stellen elkaar de vraag: “Wanneer zou jij iets crimineels doen en waarom?”

 

Aflevering 3

In deze aflevering spreken onze sterreporters Michiel van Willigen, wethouder in Zwolle voor onder andere jeugd en onderwijs. Michiel vertelt openhartig over wat hij belangrijk vindt in zijn werk als wethouder en waar hij vergelijkingen ziet tussen Zwolle en Rotterdam, als het gaat om jeugd en veiligheid. Ook gaan onze reporters in Theater Zuidplein in gesprek met jonge bezoekers van de voorstelling over of zij andere jongeren aanspreken op hun gedrag en zo ja, wanneer? Dat leverde bijzondere gesprekken op.

 

Aflevering 4

In deze aflevering gaan Mo en Maroua in conclaaf met Job van Beekhoven, hoofd strategie en beleid bij het Openbaar Ministerie en Rianne de Back, landelijk jeugdofficier van justitie. Het gesprek gaat over wat ervoor nodig is om te voorkomen dat jongeren afglijden naar het criminele circuit, over rolmodellen en verbinding én over kansenongelijkheid. Ook wordt er dieper ingegaan op het fenomeen ‘straffen’.

 

Aflevering 5

In deze aflevering gingen onze reporters van de mediagroep op bezoek bij Corine Duitman, Directeur Veiligheid van de gemeente Rotterdam. In het Timmerhuis werd gesproken over waarom sommige jongeren bepaalde keuzes maken, welke rol geld speelt bij het maken van die bepaalde keuzes én in hoeverre de gemeente ouders helpt bij het opvoeden.

 

Aflevering 6

In deze laatste aflevering bespreken Dave, Mandy, Adam, Sunaida en Floris hoe zij het project hebben ervaren en welke ontwikkelingen zij hebben doorgemaakt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.