DE JOKKEBROKKER (6+)

Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’.  Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan hij rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader normaal doet. En dat hij haar vertelt hoe dat goochelen van hem werkt. Hij moet haar de waarheid vertellen. Maar kan hij dat wel?

Kaarten kopen

Meer informatie

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Floris over De jokkebrokker

“Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van ‘alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”

De jokkebrokker is een co-productie met Maas theater en dans.

Credits

Concept & Regie
Floris van Delft

Tekst
Floris van Delft & Wolter Muller

Spel
Rochelle Deekman, Michiel Blankwaardt en Stacyian Jackson

Decor
Laura de Jong

Kostuums
Nicky Nina de Jong

Licht
Mike den Ottolander

Geluidsontwerp
Dries Bijlsma

Magisch adviseur
George Parker

Coproductie
Maas theater en dans / WAT WE DOEN

 

Agenda

Onderzoek

In ons onderzoek voor De jokkebrokker komen we vaak veel meer interessante, grappige en mooie dingen tegen dan we kwijt kunnen in wat we maken. Daarom zetten we een selectie van de meest bijzondere vondsten hier. Als je zelf iets wil toevoegen laat het ons weten via info@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.