DE JOKKEBROKKER (6+)

Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel?

Bekijk agenda

Meer informatie

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Floris over De jokkebrokker

“Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van ‘alternative facts’ lijkt het me bijzonder om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”

De jokkebrokker is een co-productie met Maas theater. WAT WE DOEN wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten.
De jokkebrokker wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Janivo Stichting,  Stichting Bevordering van Volkskracht, Elise Mathilde Fonds en de Erasmusstichting..

WAT WE DOEN doet uitgebreid onderzoek naar ‘Liegen en de Waarheid’ voor ouders en kinderen. Wat doen wij met liegen naast De jokkebrokker? Wij organiseren: Serious Comedy, Theeleuten met de waarheid, De goochelworkshop en een film cursus liegen voor kids, De leugenkeuken. Vind meer informatie onder de link of bij onderzoek onderaan de pagina. Alle onderdelen van ons onderzoek zijn in coproductie met Maas Theater en Dans.

Credits

Concept & Regie
Floris van Delft

Tekst
Floris van Delft & Wolter Muller

Spel
Rochelle Deekman, Michiel Blankwaardt en Stacyian Jackson

Decor
Laura de Jong

Kostuums
Nicky Nina de Jong

Licht
Mike den Ottolander

Geluidsontwerp
Dries Bijlsma

Magisch adviseur
George Parker

Coproductie
Maas theater en dans / WAT WE DOEN

 

Agenda

In de pers

 • “"In vliegende vaart ontpopt de voorstelling zich in het resterende deel als een klassiek sprookje. (...) Waar Monsieur Fantastique blind gelooft in zijn eigen kunnen, is Vera op zoek naar de waarheid, terwijl de bazin dat allemaal niet uitmaakt, als het maar geld en macht oplevert. Al vanaf de eerste seconde maakt hij de kinderen medeplichtig door ze te laten doen alsof ze volwassenen zijn”

 • Theaterkrant (bekijk recensie)

 • ““De jokkebrokker is een kindervoorstelling over de noodzaak van magie met een uitstekende cast.””

 • De Volkskrant (bekijk recensie)

 • ““De voorstelling is leerzaam, heeft humor en zet je aan het denken over de definitie van liegen””

 • I love theater (bekijk recensie)

 • ““Wat een feest! (…) Jelka keek haar ogen uit en leefde net als alle andere kinderen in de zaal enorm mee met het spel. De goocheltrucs zijn bijzonder goed gedaan en zelfs vanaf rij 1 niet te ontcijferen. De show is dynamisch en hilarisch ook voor volwassen.””

 • Bloei (blog) (bekijk recensie)

 • ““Een prachtig gegoochel met waarheid en leugen!””

 • Maandag Daandag (blog) (bekijk recensie)

 • ““Het was een voorstelling naar ons hart””

 • Olivette (blog) (bekijk recensie)

Actueel

In ons onderzoek voor De jokkebrokker komen we vaak veel meer interessante, grappige en mooie dingen tegen dan we kwijt kunnen in wat we maken. Daarom zetten we een selectie van de meest bijzondere vondsten hier. Als je zelf iets wil toevoegen laat het ons weten via info@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.