Serious Comedy

Stand-up comedy is een perfecte manier om op het podium snel en direct op het hier en nu te reageren. Serious Comedy is een serie avonden waarin we stand-up comedy met ons onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken combineren. Wetenschappers en comedians gaan samen met het publiek een maatschappelijk thema te lijf. Een avond vol wetenschappelijk onderbouwde humor!

Bekijk agenda

Meer informatie

ROZENGEUR EN MANESCHIJN’

Deze keer gaan cabaretier Howard Komproe, cultuursocioloog Samira van Bohemen, systeemtherapeut Maggie Wood en presentator Patrick Nederkoorn het in het kader van solovoorstelling JA hebben over de liefde. En dan vooral de liefde in gemengde huwelijken. Want op dit moment speelt Nasrdin Dchar zijn solo voorstelling JA. Een intiem portret over de liefde voor zijn Nederlandse vrouw, maar ook over de hobbels die je meemaakt wanneer je in een ‘gemengde relatie’ zit. En is wat hij tegenkomt niet ook wat iedereen meemaakt als je te maken hebt met mensen die anders zijn.

Deze avond gaat over hoe we omgaan met verschillen. Dr. Samira van Bohemen is cultuursocioloog en Universitair Docent identiteit en populaire cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar houdt zij zich bezig met onderzoek naar de sociale achtergronden en implicaties van plezier. Binnen dit kader doet zij onder andere onderzoek naar jongeren, relaties en ‘goede seks’. Maggie Wood is transcultureel systeemtherapeut en is bekend is met knelpunten waar mensen in bi-culturele relaties tegen aanlopen. Cabaretier Howard Komproe legt zijn eigen relatie op humoristische wijze onder de loep en neemt ons mee naar de wereld van de liefde en wat er allemaal komt kijken bij het in stand houden van een gemengde relatie. Theatermaker en presentator Patrick Nederkoorn praat de avond liefdevol aan elkaar en betrekt het publiek er bij.

Datum:

22 mei – 20:15

Locatie:

Theater Zuidplein, Kleine Zaal

Credits

Met: 

Caberetier Howard Komproe

Theatermaker en presentator Patrick Nederkoorn

Cultuursocioloog Samira van Bohemen

Systeemtherapeut Maggie Wood

 

 

 

 

 

Agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.