Serious Comedy

Stand-up comedy is een perfecte manier om op het podium snel en direct op het hier en nu te reageren. Serious Comedy is een serie avonden waarin we stand-up comedy met ons onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken combineren. Wetenschappers en comedians gaan samen met het publiek een maatschappelijk thema te lijf. Een avond vol wetenschappelijk onderbouwde humor!

Kaarten kopen

Meer informatie

In het kader van de locatietheatervoorstelling MOLLEN worden drie Serious Comedy avonden georganiseerd rondom de vraag ‘Wat is normaal – en wat niet?’

27 mei @ Station Amsterdam Sloterdijk – Kan je het Zien?!
In een flits van een seconde is er een eerste indruk van de ander. Hoe werkt dat eigenlijk? Wetenschapsjournalist en natuurkundige Mark Mieras neemt ons mee in de wondere wereld van de mensenhersenen. Vanaf de 7 meter hoge tribune op station Amsterdam Sloterdijk gluren we naar onwetende voorbijgangers. Bij de eerste indruk stoppen we anderen direct in een hokje; die van ‘onszelf’, of die van de ‘ander’. Wat gebeurt er op zo’n moment in onze hersenen? Waarom denken onze hersenen eigenlijk in hokjes? En hoe komt het dat onze hersenen anders reageren als iemand niet in ‘ons’ hokje zit?

Cabaretier Dolf Jansen – de man met waarschijnlijk de snelste hersenen van Nederland –  geeft ons na het college een kijkje in zijn brein: hoe het werkt en wat hij allemaal ziet, daar op het station. Wat is op het station ‘normaal’ en welke ‘hokjes’ zie jij allemaal rondlopen?

Serious Comedy en MOLLEN
Op 27 mei kan je de locatievoorstelling MOLLEN combineren met dit event. De middagvoorstelling begint om 15.00 uur met aansluitend Serious Comedy – Kan Je Het Zien?! om 17.00 uur. Voor beide events koop je een kaartje, in één keer te bestellen via onderstaande links.

Kaarten kopen
Koop je Serious Comedy kaartje online voor 6,- euro (zie agenda hieronder) en volg het event op Facebook en blijf op de hoogte! Combineren? Een kaartje voor MOLLEN op 27 mei vind je hier.

9 mei @ Comedy Café Amsterdam – Doe Normaal!
Over de gemiddelde mens. In 2017 werd Frans Bauer gekroond tot dé normale Nederlander. Maar wat is een normaal mens? Let op: deze datum is geannuleerd. Het event zal plaatsvinden op een nader te noemen moment. Binnenkort meer info!

11 april @ LAB111 – De Avond van de Grote Miskoop We duiken in de wereld van koopgedrag. Want waarom koop je wat je koopt? En bepaal je dat wel zelf? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels neemt je mee in de psychologie van aan- en miskopen en comedians Patrick Nederkoorn & Lebbis (Hans Sibbel) etaleren hun geheel eigen en humoristische visies op koopdrang. De avond wordt afgesloten met de ‘Ruilbeurs van Miskopen’; een markt waarbij jouw miskoop geruild kan worden tegen de miskoop van een ander, in de hoop dat je met een beter product (lees: gevoel) naar huis kan gaan. Koop je tickets online voor 5,- euro en meldt je aan voor het Facebook event.

Credits

Concept 
Floris van Delft

Wetenschapper
Mark Mieras (27 mei)
Patrick Wessels (11 april)

Cabaretiers
Dolf Jansen (27 mei)
Patrick Nederkoorn (11 april)
Hans Sibbel (11 april)

Programmering
Annette de Ruiter

Agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.