Byte me!

INTERACTIEF THEATER OVER PRIVACY
extra close in de klas

Heb jij geheimen? Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor je klasgenoten, familie of vreemden. Of toch wel?

 

Meer informatie

Byte Me! gaat over privacy online. Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. Het wordt steeds lastiger om te controleren wie welke data van ons ziet. We worden steeds meer bekeken en gevolgd in wat we doen, denken en fantaseren. In een mix van een voorstelling in de klas en een ‘crime scene investigation’ gaan we op zoek naar de grenzen van privacy.

Byte Me! is een remake van de succesvolle theatervoorstelling Sell Me Your Secret uit 2016. De voorstelling tourde langs de theaters en won een Zilveren Krekel 2017. De jury: “De acteurs (…) zoeken de grenzen op van de privacy: met elkaar, hun telefoon en het publiek. Big data, big issue, big performance.”

Nu wordt de voorstelling her-maakt voor in de klas onder een nieuwe titel: Byte Me!, vol interactieve video, dicht op de huid van het publiek. Nog dichterbij, nog meer interactie, nog uitdagender.

Credits

Door: twee acteurs
Regie: Floris van Delft
Tekst: Wolter Muller, Floris van Delft
Coproductie: Maas theater en dans en WATWEDOEN

Onderzoek

In ons onderzoek voor Byte me! komen we vaak veel meer interessante, grappige en mooie dingen tegen dan we kwijt kunnen in wat we maken. Daarom zetten we een selectie van de meest bijzondere vondsten hier. Als je zelf iets wil toevoegen laat het ons weten via info@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.