Byte me!

INTERACTIEF THEATER OVER PRIVACY
extra close in de klas

Heb jij geheimen? Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor je klasgenoten, familie of vreemden. Of toch wel?

 

Meer informatie

Byte Me! gaat over privacy online. Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. Het wordt steeds lastiger om te controleren wie welke data van ons ziet. We worden steeds meer bekeken en gevolgd in wat we doen, denken en fantaseren. In een mix van een voorstelling in de klas en een ‘crime scene investigation’ worden de gevolgen van een te makkelijke omgang met digitale privacy invoelbaar gemaakt.

Hoe erg is het dat jouw gegevens toegankelijk zijn voor een ander? Wat heb je te verbergen? En is dat echt het enige? Twee acteurs en de computer IRIS nemen het publiek mee langs allerlei aspecten op het gebied van privacybescherming.

Byte Me! is een opvolger van Sell Me Your Secret (2016) die na een succesvolle tournee langs de theaters een Zilveren Krekel in 2017 won. De jury: “De acteurs (…) zoeken de grenzen op van de privacy: met elkaar, hun telefoon en het publiek. Big data, big issue, big performance.” Omdat privacy een actueel onderwerp blijft hebben we in een spannend proces met computerbouwers en -programmeurs een tweede voorstelling gemaakt. In de klas en nog ‘closer’!

Techniek:

Voor meer informatie over de bouw van de techniek, kunt u contact  opnemen met Anne Marleen de Jong via annemarleen@watwedoen.nl

Trailer & teaser Byte Me!

Byte Me! magazine
In het online magazine van de voorstelling Byte Me! kun je je kennis testen over privacy, handige privacy trics leren, de makers en spelers ontdekken en je diepste geheimen bekennen. Bekijk onze filmpjes of doe een personality quiz!

Credits

Spel: Boyd Grund en Katelijne Beukema
Regie: Floris van Delft
Tekst: Wolter Muller, Floris van Delft
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Digitaal en technisch ontwerp:
Willem Weemhoff, Frederick Rodrigues en Martino Morandi
Workshops: Chyramain van Kempen
Coproductie:
Maas theater en dans en WAT WE DOEN

Maas theater en dans wordt structureel gefinancieerd door Gemeente Rotterdam, Ministerie OCW en Fonds Podiumkunsten.

WAT WE DOEN wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten. Byte Me! wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Fonds21, SIDN Fonds en Stichting Go Fonds.

Actueel

In ons onderzoek voor Byte me! komen we vaak veel meer interessante, grappige en mooie dingen tegen dan we kwijt kunnen in wat we maken. Daarom zetten we een selectie van de meest bijzondere vondsten hier. Ook schrijven we onze eigen artikelen naar aanleiding van ons onderzoek. Als je zelf iets wilt toevoegen kun je het ons laten weten via info@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.