Theater van het weerzien

Door corona hebben we al onze grote voorstellingen moeten afzeggen, maar we hadden zin om iets te maken. Daarom hebben we Theater van het Weerzien bedacht. Door alle maatregelen in de afgelopen maanden hebben veel mensen elkaar een tijd niet gezien. Wij hebben uit onze eigen families verhalen gezocht die gaan over weerzien. Niet zo zeer uit de afgelopen tijd, maar van alle tijden. Die verhalen spelen we de komende tijd op allerlei plekken in Feijenoord.

Meer informatie

De dagen tijdens de lockdown zijn lang en lijken op elkaar. Andere mensen ontmoeten zit er even niet in. Daarom speelden we in juli en augustus 202 en nu ook in januari 2021 Theater van het Weerzien; een serie intieme voorstellingen van zeven minuten, die drie jonge Rotterdamse acteurs spelen bij mensen in verschillende wijken in Rotterdam-Zuid bij de voordeur, onder het raam, in de voortuin of op een gezamenlijke binnenplaats. Tot nu toe met hartverwarmende reacties.

De verhalen gaan over mensen die elkaar na lange tijd weer zien en zijn gebaseerd op persoonlijke verhalen van medewerkers van WAT WE DOEN.

“Hier had ik echt even behoefte aan na de rellen van vannacht. Even iets moois in plaats van al die angst.” – wijkbewoner

“Het was geweldig. Wat een mooi verhaal! Hier kan ik weer een paar dagen op teren.” – wijkbewoner

Credits

tekst en regie Floris van Delft

spel Carmen van Mulier, Jiska de Wit, Saïd el Abboudi en Elène Zuidmeer

 

Actueel

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.