MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

10 jul 2024

Brief van Floris – Juli 2024

Het is feest! Eind juni kregen we het advies van de gemeente Rotterdam om ons van 2025 tot en met 2028 weer subsidie te geven! En vorige week kwam er ook een positief advies van Fonds Podiumkunsten! We zijn zo blij en opgelucht na de afgelopen weken die voelden alsof we eindexamen hadden gedaan en wachtten op dat telefoontje dat we niet 'geslaagd' waren (in Rotterdam zouden we die dag echt voor 11.00 gebeld worden als dat het geval was). Met deze adviezen kunnen we weer vier jaar door en kunnen we gelukkig op volle kracht door met alle plannen die op stapel staan.


Foto: Mo Alzoabi

Voordat ik nog iets daarover vertel kan ik het toch niet laten om een paar quotes uit de adviezen te geven hier. Het is namelijk niet alleen heel fijn om weer subsidie te krijgen, maar ook om een advies te krijgen dat WAT WE DOEN echt waardeert voor wat we aan het doen zijn. In de aanvraag probeerden we natuurlijk dat zo goed mogelijk te beschrijven, maar nu kregen we echt mooie woorden terug. Zoals bijvoorbeeld:

“Uit het plan spreekt volgens de commissie een oprechte drang naar inhoudelijke verdieping vanuit urgente maatschappelijke thema’s. Het wekt hierbij vertrouwen dat Wat We Doen werkt met een goed op elkaar ingespeeld artistiek kernteam dat beschikt over onmiskenbaar vakmanschap. “ – uit het advies van Fonds Podiumkunsten

Maar ook:

“WAT WE DOEN innoveert in de verscheidenheid aan vormen en in het intensieve co-creërende maakproces.” – uit het advies van de commissie theater in Rotterdam

En dit vond ik echt een eer:

“Wat We Doen heeft hiermee een werkwijze ontwikkeld die volgens de commissie een voorbeeldfunctie vervult in de wijze waarop podiumkunsten een maatschappelijk effect kunnen bereiken.” – uit het advies van Fonds Podiumkunsten

Het is ook een bitterzoet gevoel, want er zijn heel veel prachtige gezelschappen en organisaties die geen positief advies hebben gehad. En terwijl wij blij zijn, kan ik me ook zo goed voorstellen hoe dat moet voelen. Sterkte voor iedereen die zich nu moet herbezinnen, of een periode van lobbyen en netwerken in gaat.

 


Foto: Mark Engelen

 

Wij gaan nu na deze week met een gerust hart op vakantie en dan daarna weer vol door. Dat is een dubbel goed vooruitzicht, want er staat veel op de rol waar ik enorm zin in heb. We gaan een volgende fase in van het maken van de voorstelling The City She Loves Me. Met een groep jongeren en de filmmakers van Vuzed gaan we een korte film maken over een stad zonder jongeren.

Maar we gaan ook met YOPE (Young Perspectives) en SCIN (Screen & Intervene) een project doen rondom Angry Young Men in een jeugdgevangenis. En sowieso gaan we allerlei gesprekken voeren met o.a. een Friese gemeente over een nieuwe tournee van Angry Young Men in het najaar van 2025. Ook al wordt de lijst al lang maar ik wil toch nog twee dingen zeggen, omdat het zo leuk is dat we in steeds verdergaande samenwerkingen interessante dingen mogen doen. Ten eerste is het te gek dat we samen met NewBees, met wie we Hoe ik talent voor het leven kregen hebben opgezet, een nieuw project gaan doen. Het wordt een heel ander soort voorstelling, maar inhoudelijk wel een vervolg op Talent. Hoe is het om de stap uit het AZC de Nederlandse samenleving in te nemen? En ten tweede hebben we groen licht gekregen om een tweede serie gesprekken voor onze podcast Tussen Kunst en Misdaad op te gaan nemen (samen met Julius Ponten, Sheralynn Adriaansz en het RIEC Amstelland).

Meer dan genoeg om weer mee verder te gaan, maar eerst op vakantie. Ik hoop dat, als je die hebt, die even goed voor jou begint als voor ons.

Hartelijk,
Floris


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.