MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

13 jul 2022

Brief van Floris – Juli 2022

Als je terugdenkt aan een jaar geleden, voelt dat dan als heel lang geleden of juist heel dichtbij? Voor mij voelt het alsof het twee of drie jaren in één waren. Er is zoveel gebeurd. Ik woon nu met mijn lieve gezin van twee kinderen in plaats van één, in een nieuw huis dat we compleet verbouwd hebben. We hebben met WAT WE DOEN een paar lockdowns en talloze maatregelen, besmettingen, afgelaste voorstellingen en persconferenties gehad. Het was een jaar waarin er elke dag iets nieuws aan de hand was waardoor ik zo in het nu heb geleefd dat de dagen dubbel telden. Ik ben heel blij dat dat gevoel er een beetje vanaf is.

Foto: Mo Alzoabi

 

Bijna een maand geleden speelden we de Rotterdamse première van onze nieuwe voorstelling Angry Young Men in Theater Zuidplein. Het eerste project van dit seizoen dat we gemaakt hebben zonder dat er mensen in quarantaine moesten of we daar rekening mee hoefden te houden. Heerlijk, want ineens kan je dat werkgeheugen dat je gebruikt voor afstand houden et cetera gebruiken voor… werk. En ik weet niet of het daaraan ligt, maar ik ben heel blij met wat deze voorstelling geworden is. Het verhaal, de hiphopteksten van Winne, de muziek van Bnnyhunna, een geweldige ploeg acteurs en een bijzonder jongerenprogramma zijn echt samen gekomen.

Sinds de première hebben we een kleine Rotterdamse tournee gedaan. Theater Zuidplein, werkplaats Walhalla, het theater in ’t Klooster (het Huis van de Wijk waar we ons kantoor hebben) en de Kunst en Vliegfabriek (een tot poolcafé verbouwde bioscoop). En elke keer was het bijzonder, mede door de mix van mensen in de zaal. Jongeren, officieren van justitie, theaterbezoekers, politieagenten, bankiers, jongerenwerkers, gemeenteambtenaren en nog veel meer. Die samenstelling zorgde voor gesprekken vanuit allerlei perspectieven achteraf.

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst op Over ’t IJ Festival in Amsterdam gespeeld.  Ook de jongeren van het jongerenprogramma waren er. Ze speelden korte solo’s over veiligheid voor en na de voorstellingen. Het was heel fijn om met vijf knallende voorstellingen dit seizoen af te sluiten, want vanaf deze week gaan we een paar weken dicht. Op vakantie, bijkomen met veel dagen waarop weinig gebeurt.

Foto: Mo Alzoabi

 

Mocht je ons missen dan zijn we in Rotterdam nog wel te vinden. In de centrale bibliotheek staat tot en met half augustus onze expositie van het project Een zorg voor later. Rachid en fotograaf Sanne Donders hebben daarvoor bijzondere zorgduo’s geportretteerd. En in ’t Klooster aan het Afrikaanderplein 7 kan je tot eind augustus onze audiotours van In Afri lopen.

En voor de hiphopfans: op 2 september hebben we de landelijke première van Angry Young Men op het Stadsfestival in Zwolle (programma wordt in juli bekend gemaakt). Maar wees gerust, we komen nog op veel meer plekken in Nederland, want we gaan tot en met half november op tournee.

Heb een goede zomer!

Hartelijk,

Floris


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.