JA

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

Bekijk agenda

Meer informatie

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl van het bekroonde DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

WAT WE DOEN X Marwan Magroun
In het kader van solovoorstelling JA, met Nasrdin Dchar, ging fotograaf Marwan Magroun voor WAT WE DOEN op pad en legde negen gemengde liefdeskoppels op de gevoelige plaat vast. De koppels vertellen hierbij over hun relaties, over verschillen en hobbels en over hoe zij daarmee omgaan. Bekijk de fotoreportage hier:

< FOTOREPORTAGE – WAT WE DOEN X MARWAN MAGROUN >

Naast de fotoreportage maakten we in samenwerking met Marwan ook een filmpje met 3 Rotterdamse stelletjes; in het filmpje zoomen we in op drie van de koppels uit de fotoreportage. De hoofdrollen waren voor Inge en Grantley, Willem en Asha en Elif en Ton. Bekijk het filmpje hier:

Ramadan
Tijdens de Ramadan organiseren we in een aantal theaters waar JA speelt een iftar. Nasrdin gaat met het publiek aan tafel na afloop van de voorstelling om samen het vasten verbreken. Elke avond is er een klein, bijzonder programma. Bekijk de programmering hier:

< PROGRAMMERING RAMADAN IFTARS 2019 >

Aftermovie: Nasrdin Dchar trouwt koppel in De Kleine Komedie
“Hou je van me?” was de allereerste zin die ze tegen hem uitsprak. “Natuurlijk hou ik van je” antwoordde hij. Dit waren de eerste woorden die Robin en Meddy tegen elkaar uitspraken, vier jaar geleden. En op 2 juni sloot Nasrdin Dchar zijn ‘JA’ tournee af met de bruiloft van Robin en Meddy in De Kleine Komedie. Bekijk hier de aftermovie van de ceremonie.

Kaarten
De kaartverkoop start 1 mei via nasrdinspeelt.nl. De première is op Valentijnsdag 2019 in het Internationaal Theater Amsterdam, waarna een tournee volgt van 75 voorstellingen door het hele land. De première is tevens onderdeel van de opening van Lieve Stad, 2019.

Reprise
Wegens enorm succes gaat JA vanaf 21 september t/m 12 december in reprise. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar.

Credits

Spel
Nasrdin Dchar

Tekst
Nasrdin Dchar & Floris van Delft

Regie
Floris van Delft

Toneelbeeld
Robin Vogel

Licht
Jantje Geldof & Mike den Ottolander

JA is een coproductie van Theaterbureau De Mannen en WAT WE DOEN.

Agenda

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.