Nasrdin Dchar in DAD

DAD

Hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd. Het vaderschap is voor Nasrdin ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders – al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding ‐ gaat hij overdragen aan zijn kind?

Meer informatie

DAD is een avond met de energie van een aanstaande vader. Die het ene moment in de wolken is en het volgende doodsbang voor de wereld waarin hij zijn kind ter wereld laat komen. DAD is een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over angst. Over liefde. DAD is Nasrdin’s meest persoonlijke, urgente en actuele voorstelling tot nu toe.

Nasrdin over de voorstelling:
‘Mijn bedoeling was om een persoonlijk verhaal te vertellen, over een onderwerp dat mij na aan het hart ligt, op een manier die mensen in hun hoofd én in hun hart zou raken. Met emotie, openhartig en vooral met veel humor. Ik ben er heel trots op dat dat, gezien alle mooie recensies en de overweldigende reacties van mensen die de voorstelling inmiddels hebben gezien, aardig is gelukt!’

Floris over de voorstelling:
‘Nasrdin en ik zijn allebei bezig met hoe het gaat met de Nederlandse samenleving en het Nederlandse ‘samen leven’. Maar ons perspectief is heel anders. We zijn beide hier geboren, maar de geschiedenis van zijn familie die uit Marokko hierheen kwam, kleurt natuurlijk zijn blik. Zoals mijn blik gekleurd is door mijn familiegeschiedenis van generaties Nederlandse voorouders. Ik vind het mooi om te zien dat in ons publiek zowel mensen die zijn  familiegeschiedenis delen helemaal met de voorstelling mee gaan, als ook mensen die meer de mijne hebben.’

Credits

Spel
Nasrdin Dchar

Tekst
Nasrdin Dchar & Floris van Delft

Regie
Floris van Delft

Tekstbijdrage
Bo Tarenskeen

Decor
Robin Vogel

Licht
GVDO lichtontwerpers

DAD is een productie van Theaterbureau De Mannen en WAT WE DOEN.

In de pers

  • “Dad is een theatrale koorddansact, waarin Dchar knap balanceert tussen de vreugde over zijn aanstaande kind en de woede over de staat waarin het land verkeert waar hij opgroeide.”

  • Parool (bekijk recensie)

  • “Dchar spreekt in DAD recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf.”

  • De Telegraaf

  • “Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's”

  • De Volkskrant (bekijk recensie)

  • “Dchar brengt een belangwekkende boodschap over”

  • Theaterkrant (bekijk recensie)

Actueel

Voor DAD deden we uitgebreid onderzoek. In dit onderzoek kwamen we zo veel interessante, grappige of mooie dingen tegen dat we dat vaak niet allemaal kwijt konden in de voorstelling. Daarom leggen we hier een klein archief aan met artikelen, foto’s en verslagen van bijzondere ontmoetingen die we hebben gehad. Als er in ons onderzoek dingen ontbreken horen we dat graag via info@watwedoen.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.