MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

16 jul 2019

WAT WE DOEN MET DE ZOMER – “Eigenlijk zitten we nog zo vol adrenaline dat we stiekem nog even door zouden willen gaan.”

Langzaamaan is de zomer ook in ons kikkerlandje aangeland. Vele koffers zijn al gepakt en de bekende vakantie tafereeltjes doen bij menigeen een glimlach op het gezicht toveren. Zo ook bij het team van WAT WE DOEN. Maar voordat ook wij onze zwemkleding tevoorschijn gaan halen, maken we hier een korte balans op van de afgelopen maanden en wat ons én u de komende tijd te wachten staat.

We staan in de zomervakantie even op sluimerstand maar helemaal stil staan we eigenlijk niet. Eigenlijk zitten we nog zo vol adrenaline dat we stiekem  nog even door zouden willen gaan. Maar dat doen we niet. Ook wij pakken even onze rust.

Want het was een seizoen waar je u tegen zegt. We toerden met Nasrdin Dchar en zijn ode aan de liefde door het hele land, waarbij we het seizoen afsloten met twee gedenkwaardige momenten; Nasrdin verbond, als echte trouwambtenaar,  een liefdeskoppel op het toneel van de Kleine Komedie. Een week later speelden we dezelfde voorstelling nog één keer in onze thuisbasis, t Klooster in de Afrikaanderwijk, waarna Nasrdin en Floris in gesprek gingen met het publiek.

We sloten, samen met acteurs Boyd Grund (Sam), Katelijne Beukema (Tracy) én computer Iris, de schoolvoorstelling ByteMe! af in het Caland Lyceum in Amsterdam. Op een ludieke manier hebben we met meer dan 100 gespeelde voorstellingen, VO-leerlingen bewust gemaakt van de thema’s privacy, mediawijsheid en digitale identiteit.

We begonnen met de voorbereidingen voor het mega project ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’, waarbij de eerste selectiedagen in verschillende steden alweer achter de rug zijn. De volgende selectiedagen vinden plaats in september en oktober in o.a. Den Haag, Rotterdam en Arnhem. Hier kan men zich trouwens nog voor aanmelden. Dus, ben of ken je iemand met een vluchtverleden, die het leuk vindt om op het podium te staan? Check dan voor meer informatie en aanmelding www.talentvoorhetleven.nl

Wat gaan we na de zomer doen dan?

Nadat we onze welverdiende rust hebben gepakt, gaan we zongebruind, vrolijk en gedreven, samen met onze partners,  door met de voorbereidingen voor Hoe ik talent voor het leven kreeg. Want er komt aardig wat bij kijken, bij zo een grote productie. Is dat alles? Nee, want daarnaast organiseren we in oktober een interessant debat rondom het thema vluchtelingen, gaat Nasrdin Dchar de liefde in reprise nemen en doen we ook weer iets met Mollen! Mollen? Ja, Mollen. Niet onze, door aarde wroetende, blinde vriendjes. Maar de locatievoorstelling. Want na de succesvolle reeks op Station Sloterdijk duikt Mollen volgend jaar weer op bij Utrecht Centraal. Mollen gaat over de druk die de eisen van de samenleving voor een ‘normaal’ leven met zich meebrengt.

Heeft u er al zin in? Nou, wij anders wel. Maar nu eerst die dekselse zon opzoeken.


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.