MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

30 dec 2022

VIJFDE AFLEVERING VAN ‘ANGRY YOUNG MEN – DE PODCAST’: IN GESPREK MET DE DIRECTIE VEILIGHEID VAN DE GEMEENTE ROTTERDAM

Welkom bij aflevering vijf van Angry Young Men - de podcast! In de zesdelige serie lichten de jongeren het onderwerp ‘veiligheid en onveiligheid’ uit, vanuit hun eigen perspectief. In deze aflevering gingen onze reporters van de mediagroep op bezoek bij Corine Duitman, Directeur Veiligheid van de gemeente Rotterdam. In het Timmerhuis werd gesproken over waarom sommige jongeren bepaalde keuzes maken, welke rol geld speelt bij het maken van die bepaalde keuzes én in hoeverre de gemeente ouders helpt bij het opvoeden.

Tijdens de tournee van de voorstelling ‘Angry Young Men’, kregen we vele verzoeken van organisaties om de voorstelling ook voor hen te spelen. Zo hebben we in Theater Zuidplein twee voorstellingen gespeeld voor ambtenaren van de gemeente Rotterdam, waaronder medewerkers van de Directie Veiligheid. Na deze voorstellingen waren er ook nagesprekken tussen de makers en publiek, maar er ontstonden ook spontane gesprekken in de foyer met de jongeren.

De jongeren van de mediagroep wilden daarom wat dieper ingaan op het onderwerp, en wel met Corine Duitman, Directeur Veiligheid van de gemeente Rotterdam. De Directie Veiligheid adviseert het college over welk beleid er gemaakt moet worden op het gebied van veiligheid of overlast in de stad. Maar de ambtenaren voeren ook maatregelen uit en bemoeien zich met de besluitvorming rondom de aanpak van woonoverlast of criminaliteit.

‘Wanneer je in hele moeilijke omstandigheden opgroeit, kunnen verleidingen groot zijn om de verkeerde keuzes te maken. Maar uiteindelijk ben je wel verantwoordelijk voor je eigen keuze.’

Ook werd er stilgestaan bij welke rol ‘het vooruitzicht om snel rijk te worden’  speelt bij het maken van keuzes. En in deze tijden, waarin vele mensen moeite hebben om rond te komen, maakt de gemeente zich zorgen over het effect hiervan op jongeren.

Dit was alweer de vijfde aflevering van deze podcastserie. U heeft nog één aflevering tegoed van ons, en die zal in januari online komen. In de laatste aflevering zullen een aantal deelnemers van het jongerentraject, samen met regisseur Floris van Delft, terugkijken op het hele theaterproject en bespreken ze wat dit hele avontuur hen heeft gebracht.

Veel luisterplezier!

De podcastserie is onderdeel van onze jongeren contextprogramma rondom de theatervoorstelling ‘Angry Young Men’. Deze spannende combinatie van hiphop en theater, gemaakt in samenwerking met de Rotterdamse hiphopartiest Winne, gaat over een onderwerp dat hoog op ieders agenda staat: jongeren die opgroeien aan de onderkant van de samenleving. Over de veiligheid van de samenleving en de moeite die die samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien. Kijk voor meer informatie op watwedoen.nl


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.