MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

06 sep 2023

Brief van Floris – September 2023

Hoe gaat het na de zomervakantie (als je vakantie hebt gehad)? Ik dacht in de laatste dagen van de vakantie dat ik eigenlijk nog niet uitgerust was. Maar toen ik terugkwam merkte ik dat ik weer andere dingen kon denken. Heel fijn en ook gek hoe je dan ineens weer dingen ziet die je vier weken ervoor niet zag.

Op de eerste dag dat ik weer aan het werk was ik in het centrum van Rotterdam. In een uur zag ik zeker vijftien, misschien wel twintig dak- of thuislozen. In ieder geval verontrustend veel. En ik dacht: “Hoe kan dit?”. En daarna: “Zit hier een voorstelling in?”. Toen was het werk weer begonnen.


Foto: Wannes Cré

We starten dit seizoen met iets heel bijzonders. Vanaf 20 september is onze filmische theatervertelling Yemma te zien op NPO Start. Het was eerst een voorstelling, op basis van het prachtige boek van Mohammed Benzakour, die we in de winter op een filmische manier hebben opgenomen samen met filmmaker Julius Ponten. De laatste maanden sleutelden we aan het geluid, de kleurcorrectie en de montage en nu kan het de wereld in. Het is een gek idee dat waarschijnlijk meer mensen het, ouderwets gezegd, op TV gaan zien dan in de theaters. En dat er straks mensen, misschien jij wel, op de bank zitten te kijken naar wat acteur Yahya Gaier en ik in een repetitieruimte hebben bedacht. Ik ben heel benieuwd naar de reacties, maar achteraf is er geen gesprek in de foyer, dus hoor graag wat je vindt.


Foto: Salih Kiliç

Twee dagen later start ook de tournee van So Far So Good bij onze coproductiepartner Theater Rotterdam. Heerlijk om eerst drie dagen in onze eigen stad te spelen en dan het land in te gaan. Ik heb zin om iedereen weer te zien, want de energie in die groep is zo goed. Acteurs, dansers en jongeren maken er op het podium en achter de schermen echt een feest van. En dat feest dat duurt tot 2 december als we afsluiten in Theater Zuidplein. Daar tussendoor spelen we op allerlei plekken in Nederland en kunnen we achteraf wel napraten in de foyer.

Voordat Yemma en So Far So Good te zien zijn staat er nog een ding te gebeuren. Dat is namelijk dat Angry Young Men misschien de Gouden Krekel wint op het Theaterfestival. De voorstelling is genomineerd in de categorie ‘meest indrukwekkende productie binnen het jeugdtheater’. Dus wij gaan daar in ons beste pak in ieder geval een goed feestje vieren en ook hopen dat we de prijs mee naar huis nemen natuurlijk.

Ik hoop dat je ook mooie dingen hebt om naar uit te kijken in de komende tijd.

Hartelijk,

Floris

PS Toch nog een ding. Sinds een tijd werken we met een aantal andere gezelschappen aan een traject voor voor mensen met de ambitie om te groeien als zakelijk leider in de culturele sector. We doen dat onder de naam Generator West. Het is voor mensen die in Noord-Holland, Zuid-Holland of Utrecht wonen of werken. In dat traject krijg je een jaar lang de mogelijkheid om met een combinatie van praktijk, theorie en coaching een nieuw netwerk te creëren en jezelf te ontwikkelen tot de zakelijk leider die in jou schuilt. Mensen kunnen tot 15 september solliciteren via deze link. Dus als je mensen kent of zelf geïnteresseerd bent, check de site en wie weet werken we straks samen.

 

 


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.