MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

30 sep 2021

Brief Floris ‘Vandaag hebben we première van Een zorg voor later!’

Vandaag hebben we première van Een zorg voor later! Ik schreef in de vorige brief ook al hoe bijna onwerkelijk dat is. We hoeven geen persconferentie meer af te wachten, het gaat gewoon gebeuren. Stapje voor stapje begint het weer te lijken op het 'oude normaal'.

De hele theatersector is weer adem aan het halen en alle opgespaarde voorstellingen aan het uitbrengen. Er zijn deze weken meer dan honderd premières. Iemand zei laatst: “Daar had de sector wel wat betere afspraken over kunnen maken.” Misschien is dat zo, maar na zo lang wachten is dat bijna ondoenlijk. Want iedereen snakt naar spelen en naar contact met publiek.

Het publiek heeft dus veel te kiezen. Onze première is gelukkig vol. En met een leuk publiek, want we krijgen een mooie mix van mensen. Theaterliefhebbers. Fans van Mohammed Benzakour, de schrijver van het boek Yemma. Mensen van verzamelgebouw ’t Klooster, waar we ons kantoor hebben. Publiek van Rotterdam-Zuid. De hogeschool Rotterdam zit in de zaal. De bijzondere zorgduo’s die je kunt bewonderen in de fotoserie van Sanne Donders voor en na de voorstelling in de foyer. En nog veel meer. Ik geloof dat zo’n gemengd publiek de voorstelling beter maakt. We hebben dan al allerlei perspectieven in de zaal en ik geloof dat je dat als publiek ook voelt. Dat je voelt dat je bepaalde momenten samen beleeft, maar ook merkt dat je andere dingen grappig of indrukwekkend vindt dan je buurman of buurvrouw. En die ervaring vind ik bijzonder.

We hebben een goede mix in de zaal, maar daar mogen nog wel wat perspectieven bij. Dus als je zin en tijd hebt, kom kijken naar de voorstelling in de tournee, want er zijn nog genoeg zalen te vullen. De complete speellijst vind je hier.

Vanavond ga ik voor het eerst sinds lange tijd weer tussen het publiek zitten. Ik hoop dat het me lukt om niet te veel naar de mensen om me heen te kijken, zoveel zin heb ik erin.

Hartelijk,

Floris

 


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.