WAT WE DOEN

WAT WE DOEN is de nieuwe organisatie van regisseur Floris van Delft. Na jaren bij verschillende gezelschappen gewerkt te hebben, gaat hij met WAT WE DOEN zijn eigen projecttheater maken. Vaak in samenwerking met andere gezelschappen (WAT WE DOEN met Maas theater en dans of met Theater de Meervaart). En soms doen we wat alleen.

Wat doen we?

Een WAT WE DOEN project begint altijd bij een actueel maatschappelijk dilemma, dat we samen met een publiek verder uit willen diepen. Rondom thema’s als rechtvaardigheid en armoede zetten we de projecten op die een combinatie zijn van theater en vormen als podcasts, comedy of het ontwikkelen van nieuwe apps. In elk project zoeken we een vorm die het voor ons publiek onweerstaanbaar maakt om zich tot een dilemma te verhouden. De uiteindelijke voorstellingen zijn uniek door de combinatie van grondig onderzoek en hoogwaardig, meeslepend theater; de maakprocessen door de openheid.

Met wie doen we wat?

Op dit moment heeft Floris de artistieke leiding en neemt Jantien Plooij zakelijk het voortouw. Voor elk project breiden we het team uit met de expertise die we voor dat project nodig hebben. We doen het met mensen van binnen en buiten de theaterwereld, met inhoudelijke specialisten en vormgevers, met acteurs en ervaringsdeskundigen.
WAT WE DOEN komt voort uit Stichting De Verlichting.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.