Mensen met een niet-westerse migratieachtergrond worden 3 tot 7 keer vaker gecontroleerd dan autochtone Nederlanders. Zij hebben 12% minder vertrouwen in de politie dan autochtone Nederlanders. Door de grote impact van onterechte politiecontroles krijgen steeds meer mensen het gevoel dat de politie er niet voor hen is. De documentaire ‘Verdacht’ van Nan Rosens is een collaboratie met Controle Alt Delete en staat in het teken van etnisch profileren. In samenwerking met WAT WE DOEN is een publieke vertoning te zien op 28 november 2018. Met ‘WAT WE DOEN in de stad’ organiseert WAT WE DOEN een serie avonden in het teken van verschillende actuele thema’s.
‘Verdacht’ is een KRO-NCRV 2Doc documentaire, gemaakt door Nan Rosens in samenwerking met Controle Alt Delete. Hierin komen veertien Nederlanders aan het woord. Zij hebben uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent) en verschillen in leeftijd en in afkomst. Ze hebben echter één overeenkomst: de politie wil regelmatig van ze weten wat ze hier doen, waar ze naar toe gaan en hoe ze heten. ‘Verdacht’ is een indringende documentaire waarin de kijker ervaart hoe het voelt om bij voorbaat verdacht te zijn.
WAT WE DOEN in de stad
Met ‘WAT WE DOEN in de stad’ organiseert WAT WE DOEN een serie avonden in het teken van verschillende actuele thema’s, in en voor Rotterdam. De vertoning van ‘Verdacht’ is de eerste editie van deze serie. Na de film vindt een nagesprek plaats met betrokkenen en het publiek.
Film
Nan Rosens en Contole Alt Delete
In samenwerking met
WAT WE DOEN
Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.