Debat op Zuid – Is het kunst of doet het ook nog wat?

We werken hard aan de voorbereidingen van een bijzonder landelijk theaterproject, Hoe ik talent voor het leven kreeg. Het wordt een grootse voorstelling over het leven in een AZC, gebaseerd op het veelgeprezen boek van Rodaan Al Galidi. Onderdeel van de voorbereidingen is het debat waarbij we het project tegen het licht houden. Op 29 oktober in Theater Zuidplein.

 

Meer informatie

Een debat over wat theater kan betekenen voor nieuwkomers, en andersom.

In totaal zullen 175 mensen met een vluchtverleden (statushouders) meespelen in de voorstelling en wordt middels het meereizend verdiepingsprogramma De Karavaan de ontmoeting tussen statushouders en Nederlanders verder vormgegeven met workshops, lezingen, film, en nog meer kunst. Vooral veel kunst.

En daar zit de vraag. We willen ‘nieuwe’ en ‘oude’ Nederlanders middels kunst nader tot elkaar brengen en voor blijvende impact zorgen. Maar is kunst daar eigenlijk wel een geschikt middel voor? Hoe betrek je nieuwkomers op een integere manier? En wat zijn de do’s en dont’s in het werken met de mensen waar je het ook over hebt? Op dinsdag 29 oktober organiseert WAT WE DOEN daarom een open debat om hun eigen project tegen het licht te houden met experts en betrokkenen bij dit thema. We zijn ook benieuwd naar jouw ideeën hierover. Praat je mee?

We gaan overigens niet alleen maar praten deze avond: theatermaker en muzikant Saman Amini omlijst het debat met een passende performance!

Toegang is gratis – Meld je je wel even aan via de link?

Wanneer: 29 oktober, 20.15 uur – 22.00 uur
Locatie: Theater Zuidplein – Kleine Zaal
Toegang: gratis – Aanmelden via deze link

 

Foto’s: Mohammad Alzoabi

Credits

Met o.a. Annemiek Dresen (Newbees)

Karima el Bouchtaoui (Theater Inclusief)

Melody Deldjou Fard (Raadslid Utrecht, Cultuur & diversiteit)

Insoo Radstake (Buddy Film Project en RTV Rijnmond)

Floris van Delft (Regisseur Hoe ik talent voor het leven kreeg)

Performance: Saman Amini

Moderator: Zoë Papaikonomou

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.