MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

05 jun 2019

WAT WE DOEN MET DE LIEFDE: TROUWAMBTENAAR NASRDIN DCHAR (deel 2)

“Hou je van me?” was haar allereerste zin die ze tegen hem uitsprak. “Natuurlijk hou ik van je” antwoordde hij. Dit waren de eerste woorden die Robin en Meddy tegen elkaar uitspraken, vier jaar geleden. En op 2 juni sloot Nasrdin Dchar zijn tournee af met de bruiloft van Robin en Meddy in De Kleine Komedie. Op het podium stonden de twee tegenover trouwambtenaar Nasrdin, die hen trouwde en het JA woord tegen elkaar liet zeggen.

Direct na de voorstelling kondigde Nasrdin de bruiloft aan, waarbij hij het publiek vooral op het hart drukte dat de twee tortelduifjes heel zenuwachtig waren en al de hele middag stonden te wachten op het moment wat zou gaan komen. En dat ze gedurende de hele voorstelling, die anderhalf uur duurde, in de kleedkamers zaten. Volgens Nasrdin “een soort bedompte, donkere kelder. Dus laten we ze naar het licht halen.” En dat allemaal op zondag 2 juni, de dag waarop buiten het kwik opliep tot 30 graden.

“Ten eerste, deze mensen zijn ongelooflijk zenuwachtig, dus laten we ze alle liefde geven die we hebben. En ten tweede, deze bruiloft gaan zij nooit meer meemaken, maar wij ook niet, dus laten we er iets onvergetelijks van maken.”

En een onvergetelijke middag werd het. Naast het publiek wat voor de voorstelling kwam, waarvan het grootste deel bleef zitten om de bruiloft mee te maken, nam het bruidspaar uiteraard ook eigen gasten mee. En het bleef nog lang onrustig in Amsterdam.

Dit is WAT WE DOEN. We maken maatschappelijke onderwerpen niet alleen bespreekbaar middels theater, dialoog en onderzoek. Maar ook door allerlei activiteiten en evenementen te organiseren. Alles om de verdieping op te zoeken. Om het er met mensen om ons heen over te hebben. Rondom de voorstelling JA, van Nasrdin, was het niet anders.

We portretteerden 9 koppels (fotoserie gemengde relaties) met daarbij hun verhalen en we maakten een filmpje met drie Rotterdamse koppels en Nasrdin Dchar. We organiseerden een Serious Comedy avond, waarbij wetenschappers én comedians in Theater Zuidplein, samen met het publiek, het hoofd braken over hoe we met elkaar en met onze verschillen omgaan in een relatie. En we organiseerden een bruiloft in het theater. Dit is wat we doen en daar zijn we trots op.

Net voordat het bruidspaar het podium betrad, riep Nasrdin nog: “Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit in mijn leven zou doen!” Nou, wij wel hoor Nas. Want dit is wat we doen. Samen.


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.