MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

02 nov 2020

Zakelijk directeur Jantien Plooij neemt afscheid van WAT WE DOEN

De zakelijk directeur van WAT WE DOEN, Jantien Plooij gaat eind van dit jaar de organisatie verlaten. In de afgelopen jaren bouwde zij samen met artistiek directeur Floris van Delft de theaterorganisatie uit en verzekerde deze van een volgende meerjarige FPK subsidie en een plek in het kunstenplan van Rotterdam. Nu is het voor beide partijen tijd voor een volgende stap.

 

WAT WE DOEN produceerde spraakmakende producties als Toen wij van Rotterdam vertrokken, Mollen, JA met Nasrdin Dchar en Hoe ik talent voor het leven kreeg. De komende vier jaar staan voor WAT WE DOEN in het teken van vernieuwende landelijke en lokale projecten vanuit de Afrikaanderwijk op Rotterdam-Zuid, met o.a. Winne, Alida Dors, Adelheid Roosen. WAT WE DOEN werkt in de projecten nauw samen met de maatschappelijke sector.

Jantien zal zich gaan richten op talentontwikkeling in de zakelijke kant van de creatieve sector. Zij zal hierin onder meer gaan samenwerken met Kevin de Randamie van Braenstorm.

Tot de komst van een nieuwe zakelijk directeur nemen Margreet Huizing en Nicolien Luttels waar.

“WAT WE DOEN is in mijn hart gaan zitten, maar ik ben benieuwd wat ik teweeg kan brengen als ik iets anders ben dan zakelijk directeur van een podiumkunstorganisatie.” – Jantien Plooij

“Jantien is een ‘bouwer’ die in projecten het onmogelijke mogelijk maakt. We zijn trots op waar we samen zijn gekomen en benieuwd naar wat zij nu ergens anders gaat bouwen.” – Floris van Delft

 


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.