MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

03 mei 2019

WAT WE DOEN MET DE LIEFDE: Nader & Désirée. “Elke relatie is, hoe ‘on-romantisch’ het ook klinkt, vooral hard werken.”

In het kader van de solovoorstelling JA, van Nasrdin Dchar, ging fotograaf Marwan Magroun voor WAT WE DOEN op pad en legde negen liefdeskoppels op de gevoelige plaat vast. De koppels vertellen hierbij over hun relaties, over verschillen en hobbels en over hoe zij daarmee omgaan. Maar een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook hier.

De van oorsprong Palestijnse Nader en oer-Hollandse Désirée leerden elkaar in 2007 kennen via het internet. Toen het ijs eenmaal gebroken was, gingen ze vaak samen uit en leerden elkaar beter kennen. Na elkaar een jaartje uit het oog verloren te hebben, vonden ze elkaar gelukkig weer en was het raak.

Nader: “Mijn familie vond het erg leuk en ze waren heel nieuwsgierig naar Dees. Ik heb vaker relaties met Nederlandse vrouwen gehad dus het was eigenlijk niks nieuws. De omgeving van Dees moest de kat eerst nog even uit de boom kijken na een mindere ervaring met de ex van Dees. Ze vond het wel moeilijk, en misschien ik ook wel een beetje, maar uiteindelijk wisten we ook haar familie te overtuigen dat het wel goed zou komen.”

Désirée: “Hobbels waren er eigenlijk niet echt. We werden verliefd op elkaar en woonden al vrij snel samen, kregen een dochter en trouwden.”

Nader: “Dees is introvert en ik ben extravert. Hierin vullen we elkaar aan. Ik bezit wel enig Arabisch temperament en Dees heeft de Hollandse nuchterheid waarbij we elkaar, waar nodig, goed in balans kunnen houden in goede en de slechte tijden.”

Désirée: “Onze werelden die samen smelten zorgen, door de verschillende culturen, dat je kennis over andere mensen, landen, eten en het leven verbreedt wordt. Ook al hebben we verschillende achtergronden, zijn we erg geïnteresseerd in elkanders culturen.”

Nader en Désirée, inmiddels trotse ouders van 3 kinderen, lachen het leven toe en dat stralen ze uit. “Laat elkaar in elkaars waarden en zie elkaar als gelijken. Verlies elkaar niet uit het oog en elke relatie is, hoe ‘on-romantisch’ het ook klinkt, vooral hard werken.”


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.