MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

24 apr 2019

WAT WE DOEN MET DE LIEFDE: Armin & Corinne. “Doe goed, zeg goed en denk goed”

In het kader van de solovoorstelling JA, van Nasrdin Dchar, ging fotograaf Marwan Magroun voor WAT WE DOEN op pad en legde negen liefdeskoppels op de gevoelige plaat vast. De koppels vertellen hierbij over hun relaties, over verschillen en hobbels en over hoe zij daarmee omgaan. Maar een foto zegt meer dan duizend woorden. Ook hier.

Armin Tashakoor werkte bij het toen net geopende Belgische restaurant Boudewijn op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Op een avond was er een tafel gereserveerd voor drie dames. Als grap vertelde Armin aan de chef-kok dat hij er één een ontzettend lekker ding vond. Niet wetende dat één van die dames een goeie vriendin was van de chef-kok. Die avond wisselden Armin en Corinne telefoonnummers en een paar dagen later hadden ze hun eerste date.

De in Iran geboren en altijd vrolijke Nederlandse acteur en theatermaker, tovert een grote glimlach op zijn gezicht als hij terug denkt aan die avond in het restaurant en als hij vertelt over zijn relatie met zijn Corinne.

Armin: “De reacties in onze omgeving waren over het algemeen wel positief. Corine was een heel braaf meisje uit Vlissingen dat uit een beschermde omgeving kwam en studeerde Engels aan de lerarenopleiding op de Hogeschool Rotterdam. En ik was veel meer een acteur uit de theaterwereld die graag naar feestjes ging en hield van uitgaan. Corinne had wel een vriendin die nogal rechts was en die paar keer probeerde te stoken tussen ons maar ach…”

De eerste hobbels die het liefdeskoppel heeft moeten overwinnen ging om het feit dat Armin een feestbeest was en dat hij ineens te maken had met een braaf meisje. “Ik was meer van de Wij-cultuur en Corinne veel meer van de Ik-cultuur. Dit veranderde in de loop der jaren overigens nogal. Het grootste voordeel van onze relatie is dat ik nu een stuk meer huiselijker ben geworden en Corinne veel spontaner. Niet dat ze niet spontaan was, maar dat ze veel meer richting die Wij-cultuur is gaan bewegen.”

Armin en Corinne hebben samen veel mee gemaakt, ook minder leuke dingen. Maar juist bij tegenslagen zijn ze er veel sterker uitgekomen. “En natuurlijk is het krijgen van onze twee prachtige zoontjes het aller-aller-aller mooiste wat we hebben meegemaakt. Wat wij aan anderen mee willen geven is dat je de ander moet accepteren zoals die is en probeer te leven naar de tijdgeest van nu.”

“Kortom: doe goed, zeg goed, en denk goed.”


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.