MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

01 mei 2018

Kijk met andere ogen naar Sloterdijk

Een voorstelling staat nooit op zich en al helemaal niet als het een locatievoorstelling betreft waarbij de omgeving een nogal bepalende rol speelt. Om de omgeving van station Amsterdam Sloterdijk ook voor de bezoekers van onze voorstelling nog meer te laten leven hebben we op zondag 3 en zondag 10 juni voorafgaand aan de voorstelling een speciale stadswandeling.

Station Amsterdam Sloterdijk. De plaats waar niemand blijft. Een anonieme plek in het grootstedelijke landschap, gemaakt voor forenzen en gebruikt door forenzen. Dit is de plek van handeling voor MOLLEN. Samen met Beliën & Van Tol nodigen we je graag uit om naast de locatietheatervoorstelling deel te nemen aan een wandeling rond het gebied van het station, om meer te weten over dit kruispunt waar dagelijks duizenden mensen doorheen gaan. Je kunt deze rondleiding als extra arrangement boeken bij de voorstellingen op zondag. 

In een uur uur nemen we je mee langs de ontwikkeling van het dorp Sloterdijk als zelfstandig vissersplaatsje in de dertiende eeuw tot een annexatie van het dorp door de gemeente Amsterdam in de jaren ’20 van de afgelopen eeuw. De aanleg van de snelweg en de bouw van het station komen voorbij, evenals de huidige herontwikkeling van het gebied; waarin wonen, toerisme en ontspanning een nieuwe dimensie geven aan het forenzengebied. Aan het eind van je reis, kijk je met andere ogen naar dit vermeende anonieme stukje metropool. 

Wat: stadsverkenning gebied Sloterdijk
Waar: Rondom Station Sloterdijk
Startpunt: BRET, Orlyplein 76
Wanneer: 3 juni en 10 juni
Tijdstip: 13.00 uur
Prijs: € 10,-

Je boekt kaarten voor de stadswandeling bij je kaarten voor de voorstelling. Maar als je alleen de stadswandeling wilt doen, kan dat natuurlijk ook. Mail dan naar jantien@watwedoen.nl.

 


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.