MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

03 nov 2023

Kickoff YEMMA met Gemeente Rotterdam

Zorgen voor ouderen in onze diverse samenleving is een continue uitdaging. Gemeente Rotterdam organiseert in samenwerking met WAT WE DOEN een reeks van bijeenkomsten rondom het thema ‘Cultuursensitief werken’; onderdeel van de actieagenda Ouderen van de gemeente Rotterdam.

Zorgmedewerkers, beleidsmakers, mantelzorgers, cliënten en iedereen die in zijn dagelijkse of professionele leven te maken heeft  met ouderenzorg is van harte welkom om del te nemen. Vanaf binnenkomst word je meegenomen naar herkenbare en vervreemdende kanten uit dagelijkse situaties, met als vertrekpunt de filmische theatervertelling Yemma naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour.

Yemma schetst een poëtisch beeld van een zoon van een Marokkaanse moeder. Na het herseninfarct van zijn ‘yemma’ raakt hij verloren in het doolhof van Nederlandse ziekenhuizen, therapeuten en zorginstellingen die niet altijd berekend zijn op patiënten zoals zij. Na het bekijken van de film gaan we actief met elkaar en met Mohammed Benzakour in gesprek.

We trappen af op 7 december 2023 van 13:30 tot 17:30 in Theater Zuidplein. Nadere informatie over het volledige programma volgt binnenkort.

Wil jij er ook bij zijn? Meld je hier aan.

 

 

 

 


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.