MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

14 dec 2020

Het jaar 2020 in één woord

Dat het jaar 2020 voor iedereen anders ervaren wordt, zal geen verrassing zijn. Maar hoe kun je het jaar het beste omschrijven in één woord? We gingen op pad en vroegen mensen om ons heen welk woord als eerst bij ze bovenkomt. En waarom?

Mohammed Baatti (56)

Sociaal Beheerder

‘ELLENDE’

“Ik mis mijn vader, die in Marokko zit en die ik al heel lang niet heb kunnen zien. Ik mis hem vreselijk maar kan hem nog steeds niet  opzoeken. Daarom vind ik 2020 één en al ellende en mag het jaar wat mij betreft de prullenbak in.”

Zaïd Leklye (29)

medewerker marketing/programmering

‘ROLLERCOASTER’

“Ik begon het jaar met een positieve blik. En toen kwam maart en werd alles minder leuk. Daarna ging het weer een beetje, om vervolgens weer in een rottijd terecht te komen. Gewoon een rollercoaster.”

Eveline van Wanrooij (44)

stadsgids

‘EENZAAM’

“2020 zou een druk en feestelijk jaar worden in Rotterdam, maar in plaats daarvan zaten we thuis. Ineens geen werk meer maar thuis lesgeven aan mijn zoontje en weinig mensen zien. Dat was best eenzaam.”

Jurgen Maas (52)

uitgever

‘GEDULD’

“Al dat moois in theater gaat hopelijk in reprise. En de literatuur? Ach, de literatuur. Woorden zijn geduldig. Als we ze nu niet kunnen proeven, dan straks wel.”


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.