MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

20 jul 2023

Brief van Floris juli 2023

Voor ons is het bijna vakantie. Voor jou ook? Er wordt gezegd dat het het beste werkt om op vakantie niet helemaal het werk los te laten. Dus bijvoorbeeld niet dwangmatig je mail niet checken, maar af en toe even kijken met de afspraak dat je alleen met de echt urgente dingen iets doet. Werkt het zo voor jou?

Foto: Mo Alzoabi

Het lijkt me een manier die alleen voor de ontzettend gedisciplineerden onder ons te doen is. Plus dat wat ik prettig vind van vakantie is dat het werk echt even helemaal afwezig is, want dat levert soms de beste ideeën op. Van die ideeën waar je zelf door verrast wordt, want wat heeft een idee voor een scène te maken met dat uitzicht vanaf die berg die je net beklommen hebt? Ik vind het een ontzettend prettig gevoel als dat gebeurt en het is één van de redenen om uit te kijken naar de vakantie.

Het is natuurlijk een soort traditie om te zeggen: “Ik ben ontzettend toe aan vakantie.” En dat is zo, maar met een heel voldaan gevoel over de afgelopen maanden. We hebben heel fijn gewerkt met de acteurs, dansers, jongeren en crew aan So Far So Good. En met te gek resultaat, want op 10 juni speelden we een prachtige première en in de weken erna nog tien voorstellingen in ons ‘eigen’ theater in Huis van de Wijk ’t Klooster. De afgelopen jaren hadden we daar al ons kantoor en nu konden we daar ook repeteren en spelen. Het voelde als een ongelooflijke luxe om met de steun van alle lieve mensen van welzijnsorganisatie SOL publiek in dat ‘eigen’ theater te ontvangen. En het werk werd ook nog eens beloond met vier sterren in de Volkskrant!

Foto: Salih Kiliç
– Recensie Volkskrant door Vincent Kouters

Wat ik mooi vind om te zien is dat zoveel verschillende mensen de voorstelling hebben weten te vinden en dat de voorstelling gelukkig een bijzondere avond opleverde voor al die mensen. Er kwam een mix van buurtbewoners, theaterliefhebbers, zelfs helemaal uit Tiel en Groningen, en allerlei mensen die op een manier met het onderwerp te maken hebben. De ene avond stond ik achteraf ineens na te praten met vier politieagenten en jonge medewerkers van de gemeente over hun perspectief op en rol in dit soort gebeurtenissen. De andere avond waren er ruim twintig mensen van het Openbaar Ministerie, van de hoofdofficier tot de bureaumedewerker (en haar zus). Met hen ging het gesprek over welke maatregelen vanuit het OM nu echt effectief zijn.

Nog één ding over de afgelopen maanden dat maakt dat de vakantie goed begint. We hebben sinds februari met bijna twintig jongeren gewerkt. Een deel van hen danst mee in de voorstelling, een deel maakt een miniserie voor Open Rotterdam en sommigen helpen mee met het productiewerk. Bij iedereen is er een enorme overgave gekomen. In het begin was het vooral leuk en ook een beetje de kat uit de boom kijken, maar nu er publiek is en het er echt toe doet, zie je dat iedereen helemaal voor wat we aan het doen zijn is gaan staan. En dat is zo mooi om te zien, want niet alleen zij maar ook de voorstelling en wij worden er beter van.

We gaan vanaf 22 september op tournee en daar kijken we enorm naar uit. Maar eerst moeten we met de redactie van WAT WE DOEN naast het vieren van de successen, weer opladen. Het is een seizoen geweest waarin heel veel goede dingen en vragen op ons af zijn gekomen. En ‘nee’ is ook een antwoord, maar dat is best moeilijk om te geven als er zulke mooie dingen gebeuren. Dat heeft ervoor gezorgd dat we gevoelsmatig een soort dubbele marathon hebben gerend, dus we gaan ook echt vier weken ertussenuit, zodat we allemaal weer eens een spontaan idee kunnen krijgen, maar vooral even alles kunnen vergeten.

We wensen je een heel fijne zomer en zien je hopelijk daarna ergens in een theater in Nederland!

Hartelijk, namens de hele redactie,
Floris

PS Onze vaste fotograaf Mo Alzoabi maakte vlak voor de zomerstop deze foto van ons. Dit zijn de mensen van WAT WE DOEN. Van links naar rechts: Remko van den Ende (technische productie), ikzelf, Špela Semion (marketing & communicatie), Aziza Sbiti (zakelijke leiding), Rachid Benhammou (onderzoek & ontwikkeling) en Judith van Hemert (projectcoördinatie).


Foto: Mo Alzoabi


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.