MEEKIJKEN MET

Terug naar overzicht

18 mei 2021

Brief Floris ‘Na een jaar van stilstand en afbraak, eindelijk weer wat bouwen.

Hoe gaat het? Heb je een betere of mindere lente dan die van vorig jaar? Ik moet zeggen dat mijn angst voor corona vorig jaar niet zo groot was, maar het aanpassen aan de lockdown viel me zwaar. Nu is dat precies andersom. Allerlei vrienden hebben corona, maar ik ben inmiddels gewend aan zo veel thuis zijn.

Het is een tijdje stil geweest van mijn kant. Dat is wat deze tijd met mij doet. Waarom zou je nog vertellen over de dingen die je doet als je toch niet weet of ze doorgaan? Het plezier zit voor mij in het verheugen op wat er gaat gebeuren, niet op wat er zou kunnen gebeuren. En dus was ik wat somber, maar nu is het lente en gebeuren er mooie dingen. Het voelt alsof we na een jaar van stilstand en afbraak, eindelijk weer wat bouwen.

Dat komt vooral doordat WAT WE DOEN, na een jaar met (fantastische) interimmers, nu eindelijk een nieuwe zakelijk directeur heeft. Ik stel je graag voor aan Aziza Sbiti, want ik ben ontzettend blij dat ze bij ons is. Aziza komt bij de Hogeschool Rotterdam vandaan, heeft veel ervaring in de Rotterdamse zorg en bij onder andere het Delft Fringe Festival. Ze zoekt steeds weer nieuwe manieren om buiten de hokjes te denken; verschillen te benutten en te overbruggen. De mix die zij brengt is heel waardevol aangezien wij ook op het snijvlak van cultureel en maatschappelijk zitten, maar toch steeds vooral ervaring hebben aan de culturele kant. Ze is net begonnen en ondanks het bizarre feit dat we elkaar maar één keer in levende lijve hebben ontmoet, geniet ik heel erg van het gevoel dat we WAT WE DOEN samen gaan doen in de komende jaren.

Ik hoop dat je ook wat kan bouwen. En dat je vanaf na de zomer weer naar onze voorstellingen kan komen kijken. Want daar doen we het uiteindelijk voor. En mocht je niet kunnen wachten, we zoeken nog locaties voor een informele try out van onze theatermonoloog Yemma. Een voorstelling over de zorg voor onze ouderen naar het gelijknamige boek van Mohammed Benzakour. Weet jij een leuke plek, laat het ons weten.

Oh ja, bijna vergeten! We hebben afgelopen vrijdag tv-opnames gedaan voor het programma The Ballroom met Jan-Douwe Kroeske. Met vier spelers van Hoe ik talent voor het leven kreeg hebben we een deel van de choreografie uit de voorstelling laten zien. Het was heel leuk om de spelers weer te zien en te merken dat ze nog steeds klaar staan om weer te gaan spelen. Op woensdag 28 juli wordt het uitgezonden op NPO 2 start.

Hartelijk,

Floris

PS | Zoals altijd nog een vraag. We zoeken nog een paar plekken om een paar keer een informele try out van Yemma te spelen. Yahya kan het spelen met een tafel, een stoel en een koffer met wat spullen. Het mag op locatie in een verpleeghuis zijn, bij iemand thuis (als het huis of de tuin groot genoeg is) of op een kantoor van een organisatie die met ouderenzorg te maken heeft. De voorstelling is èn een mooi verhaal, èn een goede kickstart voor een gesprek over (de zorg voor) ouderen in deze tijd.


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.