In 2015 en in 2017 speelde Toen wij van Rotterdam vertrokken in twee compleet uitverkochte reeksen. Een voorstelling met het publiek op een boot die zeven kilometer lang vaart terwijl op de kades de acteurs spelen, zingen en dansen. Toen wij van Rotterdam vertrokken vertelt het verhaal van vijf mensen die op het punt staan hun leven een nieuwe wending te geven. Een bootvluchteling, een oude kapitein, een agent van de havenpolitie, de strateeg van het Havenbedrijf en de dochter van een havenbaron. Toen wij van Rotterdam vertrokken is een coproductie met Maas theater en dans.
Je stapt op een boot en met Delfshaven als decor ontmoet je al varend vijf mensen uit de Rotterdamse haven. Op de kades zie je hen op een beslissende dag in hun leven. Hoe verder je vaart, hoe meer hun levens met elkaar verknoopt lijken te raken. Allemaal proberen ze er het beste van te maken. Ben je in staat om je leven te sturen? Of heb je het niet zelf in de hand? Toen wij van Rotterdam vertrokken gaat over de maakbaarheid van de toekomst en de kracht van het lot. In de haven ligt de toekomst aan je voeten en jij kan ervan maken wat je wilt. Of toch niet?
Toen wij van Rotterdam vertrokken is gebaseerd op gesprekken met mensen en bedrijven uit Delfshaven.
Voor een indruk
Interview met Floris bij de VPRO
Liedje ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’
Zilveren Krekel
Toen wij van Rotterdam vertrokken ontving in 2016 een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie.
Coproductie
Regie / tekst
Floris van Delft
Regie-assistent
Chyramain van Kempen
Spel
Anne Prakke, Dionisio Matias, Jaike Belfor, Simon Heijmans, Laurien van Rijswijk, Carmen Pereira Stolle en stagiairs van de MBO theaterschool van Hofplein Rotterdam: Aldaïr Pieters, Britt Buntenbach, Fabienne Strooband, Rick van Werd, Tijn Panis, Ghislaine van IJperen, Gwendolyn Gomes, Mea-ly Verhoef
Research / dramaturgie
Wieke ten Cate
Kostuums
Sara Hakkenberg
Geluidsontwerp
Frans Baudoin
Beeld
Lenny Oosterwijk
Fotografie
Phile Deprez
Video
Huub Laurens
Partner
MBO Theaterschool van Hofplein Rotterdam
Deze bijzondere voorstelling is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van: Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Janivo Stichting, Van Leeuwen Van Lignac Stichting, Gravin van Bylandt Stichting, Rotterdam Festivals (2015). In 2017 is de reprise mede mogelijk gemaakt door Van Leeuwen van Lignac Stichting en Stichting ’t Trekpaert, Deltaport donatiefonds.
Met dank aan: Maritiem Museum, Waterbus, Hanneke te Niet (Havenbedrijf Rotterdam), Chantal van Rooijen (Stadsontwikkeling Rotterdam), Mart Elderkamp en Jerry Oosterveen (Hoofden Maritiem Stadsbeheer Gemeente Rotterdam), Diede de Leeuw en Ron Buitelaar, Waterscouting vereniging J.c.J. van Speyk en alle omwonenden van de Spangensekade en Aelbrechtskade.
VSCD Jeugdtheater Jury (bekijk)
Metro Rotterdam (bekijk)
Loek Zonneveld, Theaterkrant (bekijk)
Annette Embrachts, de Volkskrant (bekijk)
NRC Handelsblad (bekijk)
Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.