Mensen Zoals Jij

Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?

Bekijk agenda

Meer informatie

Een jong stel zit in stilte aan tafel. Ze hebben net gehoord dat ze een kind gaan krijgen, maar de man kan geen woord meer uitbrengen. “Waarom zeg je niets?”, vraagt zijn vriendin, “Wil je het niet?”. Hij probeert te praten, maar kan alleen maar zwijgen. En als die oorverdovende stilte niet even, maar dagen duurt, raakt zij in paniek. Welk vreselijk geheim draagt hij met zich mee? Om uit te vinden waar dat zwijgen vandaan komt, moet hij terug zijn familiegeschiedenis in.

Floris van Delft, maker van Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?

 

 

Credits

Tekst en regie: Floris van Delft
Spel: Imanuelle Grives, Simon Heijmans, Sigrid ten Napel en Juan Zyad
Muziek: Haytham Safia
Beeldende kunst: Quentley Barbara
Decor- en kostuumontwerp: Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Technische productie en stagemanagement: Remko van den Ende
Lichttechniek: Jeroen van der Linden
Decorbouw: Hein Drost
Coördinatie contextprogramma: Rachid Benhammou
Campagnebeeld: Foto: Mark Engelen en Ontwerp: Het Echte Werk
Projectcoördinatie: Judith van Hemert
Marketing en communicatie: Marisa Santos da Cruz en Špela Semion
Zakelijke leiding: Aziza Sbiti
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

Agenda

Actueel

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.