01 feb 2021

Gezocht: voorzitter Raad van Toezicht

WAT WE DOEN is een theaterorganisatie met een sterke maatschappelijke drive. Nieuwsgierig, innovatief, ambitieus en met grote liefde voor de kunst creëert WAT WE DOEN multidisciplinaire voorstellingen. Altijd met als doel om maatschappelijke dilemma’s in hun complexiteit toegankelijk, inzichtelijk en ‘beleefbaar’ te maken voor diverse publieken. Vaak door middel van theater, maar ook met podcasts, stand-up comedy en lezingen. WAT WE DOEN kiest de vorm die past bij het onderwerp én het publiek. Om zo een gesprek te starten over de wereld om ons heen.

De afgelopen vier jaar hebben we, structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten (FPK), een stevige basis weten neer te zetten. De komende jaren worden we naast het FPK ook door de Gemeente Rotterdam gesteund en hebben we de ambitie ons te stevig te verankeren in de stad en specifiek op Zuid. We betrekken vanaf een vroeg stadium heel diverse mensen bij het ontwikkelen van projecten en werken zowel met professionele als niet-professionele performers. Diversiteit en inclusiviteit zijn in alle facetten van het werk (samenstelling team(s), onderwerpen en manier van werken) belangrijke en bepalende onderwerpen.

De leiding van de organisatie is in handen van artistiek directeur Floris van Delft en een zakelijk directeur, waarvoor op dit moment een vacature uitstaat.

Op dit moment heeft de stichting een bestuur dat bestaat uit vijf personen. Onlangs is besloten om in het voorjaar van 2020 over te stappen op een Raad van Toezichtmodel. Voor die Raad zoeken wij een nieuwe voorzitter die naast de ‘algemene capaciteiten’ voor een voorzitter:

– Affiniteit heeft met kunst en cultuur;
– Beschikt over een uitgebreid Rotterdams netwerk, ook in bestuurlijk opzicht;
– Oog heeft voor de maatschappelijke context van de diverse stad die Rotterdam is;
– Weloverwogen, nauwkeurig, onderzoekend en analytisch is;
– Objectief is en kritische vragen te stellen over feiten en argumenten.

WIJ ZOEKEN
een enthousiaste, innemende voorzitter met gezag, met een stevig politiek en bestuurlijk netwerk in Rotterdam, die zich samen met de directeur-bestuurders sterk maakt voor het realiseren van de doelstellingen van WAT WE DOEN.

De uitdagingen van de komende jaren zijn het ontwikkelen van nieuwe programma’s, het goed inbedden van de organisatie in Rotterdam(-Zuid), het vergroten van de politiek-maatschappelijke impact en het vinden van een positieve koers in tijden van corona. De voorzitter fungeert als sparringpartner voor de directie en weet de Raad efficiënt en met een juist evenwicht tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand te leiden.

WIJ BIEDEN
een inspirerende en maatschappelijk waardevolle rol bij een organisatie die lokaal en landelijk op het snijvlak van kunst en maatschappij opereert. Daarnaast bieden wij een benoeming van in ieder geval vier jaar met de mogelijkheid van een verlenging van vier jaar. Het betreft een onbezoldigde functie. De Raad van Toezicht vergadert ca. vijf keer per jaar in een prettige, collegiale sfeer. Bovendien worden de leden van de Raad regelmatig uitgenodigd voor activiteiten van WAT WE DOEN. De Raad van Toezicht wil in zijn samenstelling de diversiteit van Rotterdam weerspiegelen.

INFORMATIE & SOLLICITATIE
De positie is onbezoldigd. De vergaderingen vinden plaats in Rotterdam. Er wordt een beschikbaarheid voor 4 á 5 vergaderingen per jaar gevraagd.

Bij vragen kun je contact opnemen met Nicolien Luttels (zakelijk directeur a.i.): 06 – 123 18 610. Graag ontvangen we jouw motivatiebrief + cv uiterlijk 1 maart 2021 via zakelijk@watwedoen.nl ovv sollicitatie voorzitter RvT.


Geplaatst door

Deel dit item

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van WAT WE DOEN, schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Dan stuurt Floris je af en toe een brief over wat we doen en waarom.